IV. MTSZSZ Családi Nap

2018-09-25

2018. szeptember 22-én szombaton negyedik alkalommal került megrendezésre szakszervezetünk családi napja, amelynek ismét a Magyar Vasúttörténeti Park adott otthont.

Kvízjáték nyitotta a rendezvényt, ahol rengeteg ajándék talált gazdára. Idén is sok gyermek látogatta meg a játszóházat, számtalan színező közül lehetett választani, cicás poharak, színpompás krepp pillangók készültek, valamint pozitív gondolatok közül választhattak a kicsik és nagyok.

A Pódiumbeszélgetés során válaszokat kerestünk arra, hogy milyen megoldási lehetőségek vannak az egyes cégeknél a munkaerő megtartására és toborzására a versenyszférában, valamint a közszolgáltató vállalatoknál. A beszélgetés moderátora Buzásné Putz Erzsébet az MTSZSZ elnöke, résztvevői Csépke András a MÁV-START, Dr. Kovács Imre a Rail Cargo Hungaria vezetői, továbbá Doszpolyné Dr. Mészáros Melina a Liga Szakszervezetek elnöke volt.

Az egészségügyi vizsgálatokon vérnyomás és vércukormérés, valamint tanácsadás várta az érdeklődőket, a Rapidus Optika munkatársai szemvizsgálatot tartottak a jól ismert szemvizsgáló buszban.

A mozdony szimuláció során át lehetett élni milyen is mozdonyvezetőnek lenni, Szob - Budapest Nyugati pályaudvar között Flirt vagy Talent motorvonatot vezethettek egy - egy állomásközben, de Békéscsaba - Budapest útvonal is levezethető volt.

A bűvös kocka kirakóversenyen idén két kategóriában volt nevezési lehetőség. Az abszolút győztes 0:30:69 idővel Urbanovics Péter lett. (A tavalyi győztes idő 0:34)

Díjazásban részesült még Tóth János, Kósa Dániel, valamint Kubiczky József is. 

A családi napra kilátogatók petrezselymes krumplit, rántott szeletet, valamint almás pitét ebédeltek üdítővel vagy sörrel és kávéval.

Ebéd után Benk Dénes humorista szórakoztatta a közönséget, aki a Dumaszínházból ismert, történeteibe mérnöki és vidéki múltját is beleszőtte, de az ismert celebeket sem kímélte.

Idén sem maradhatott el a tárlatvezetés, amely során a Vasúttörténeti Park múltja és a kiállított járművek története volt megismerhető.

A Sperbank által szervezet lufi fújás résztvevői céges ajándékokat kaptak, a tombola sorsoláson az MTSZSZ, a Baross Vendéglő és a Vodafone ajándékai kerültek kisorsolásra.

A tavaszi-nyári regionális családi napok után az országos rendezvényt is sikeresnek tekinthetjük, hiszen a rendkívül változékony időjárás ellenére több mint hatszázan jöttek el, így ismét látogató csúcs született.