Hozzál egy könyvet, vigyél egy könyvet

Szakszervezeti kezdeményezésre a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete és a MÁV Zrt. megállapodást kötött az olvasás munkavállalók körében történő népszerűsítése, könyvek méltó elhelyezése, kezelése és széles körű hozzáférhetőségének biztosítása érdekében.

A megállapodás keretében a Kerepesi úti székház földszintjén könyvespolc került kihelyezésre, amelyről bármely munkavállaló elvihet egy könyvet, illetve el is helyezhet ott könyveket.

A megállapodást 2022. június 1-jén az MTSZSZ részéről Buzásné Putz Erzsébet elnök, a MÁV Zrt. részéről pedig Steininger Zsolt humánerőforrás vezérigazgató-helyettes és Kovács Tamás humánerőforrás gazdálkodási igazgató írtak alá.

Steininger Zsolt elmondta, hogy a megállapodás további nem titkolt célja az, hogy egy „becsületkassza” alapon működő újabb értéket teremtsünk a munkahelyi közösség számára.

Buzásné Putz Erzsébet kiemelte, hogy a közösségépítés mellett az olvasás kikapcsol, pihentet, szórakoztat, bővíti a szókincset, „Olvasni jó!” A program tapasztalatai alapján más helyszíneken is kezdeményezik könyvespolc kihelyezését.