Aláírásgyűjtés a béren kívüli juttatásokért

2018-10-12

Ahogy arról bizonyára értesültetek, a 2019. évi központi költségvetési törvény valamint a 2019. évi adótörvény-módosítások jelentős hátránnyal járnak a munkavállalók számára.

A béren kívüli juttatások kiemelten fontos gazdaság-és társadalompolitikai célok megvalósulását segítik, így a munkaerő mobilitását, a családok támogatását illetve az öngondoskodás különböző formáit. Ezek megszüntetése a munkaerő megtartása, az élet-és munkakörülmények javítása, az egészségmegőrzés és a hosszútávú öngondoskodás ellen hat és jelentős jövedelemcsökkenést okoz a munkavállalóknak.

A szakszervezetünk kiáll a fenti körbe tartozó béren kívüli juttatások megőrzése mellett és kezdeményezték a téma VKF és OKÉT ülésén való megtárgyalását.

Mindemellett a szakszervezeti követelések nyomatékosítására aláírásgyűjtő akcióba is kezdünk. Célunk az, hogy a munkavállalók számára hátrányos adótörvény-módosításokat a kormány visszavonja és megőrizze a béren kívüli juttatások korábbi rendszerét. 

Ezért kérjük tagjaink segítségét abban, hogy a csatolt aláírásgyűjtő ívet minél nagyobb számban írják alá. 

 

Az aláírásgyűjtő akció 2018. október 30. napjáig tart. 

 

 Kérjük az ügyvivőket, hogy az összegyűjtött aláírásgyűjtő íveket 2018. október 25-ég az megküldeni szíveskedjetek:

Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete

1087, Budapest

Kerepesi u 3. sz.  címre

 

Fontos, hogy a céljainkkal egyetértő, velünk szolidáris szakszervezeti tagok, családtagjaik, honfitársaink minél nagyobb számban írják alá a kezdeményezést, hiszen eredményt csakis együtt tudunk elérni.

Letölthető fájlok

alairasgyujto nyomtatvanyLetöltés