A közlekedés helyzete a járványügyi vészhelyzet idején

2020-04-02

A kialakult járványügyi vészhelyzet idején jelentősen megváltozottak a közlekedési szolgáltatók menetrendjei.

 

Vasút

Nem közlekednek a tanítási időszakban az iskolába jutást biztosító járatok, melyeket a tantermen kívüli oktatási rend és a szombattól életbe lépett kijárási korlátozás miatt már csak alig vagy egyáltalán nem vesznek igénybe utasaink. Hétvégéken marad a szombati és a vasárnapi közlekedési rend.

 

A lezárt határok miatt külföldre már nem közlekedő egyes nemzetközi vonatokat a magyarországi szakaszokon is törlésre kerülnek.

 

További információk: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/nemzetkozi-utazas/koronavirussal-kapcsolatos-vasuti-valtozasok

 

Volánbusz

2020. március 25-étől (szerdától) a Volánbusz minden helyközi (országos, regionális, elővárosi, valamint a Budapest környéki) járata további intézkedésig tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint közlekedik.

2020. április 2-ától több országos (távolsági) járatok, melyeknél egyéb eljutási lehetőség is biztosított (vasúttal vagy autóbusszal), ideiglenesen nem közlekednek

 

További információk: https://www.volanbusz.hu/hu/koronavirus

 

BKK

Április 1-jén reggeltől egy szombati menetrenden alapuló, de frekventált vonalakon annál sűrűbb járatindulást biztosító közösségi közlekedési rend lépett életbe a fővárosban.

Április 2-án, csütörtökön reggeltől (az április 1-jeihez képest) sűrítik a járatindulást számos vonalon, kiemelten a hajnali, reggeli órákban a dél-pesti térségben.

 

További információk: https://bkk.hu/2020/04/holnaptol-mainal-surubb-menetrend-lep-eletbe-szamos-fovarosi-vonalon/

 

A lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások (pl. lejáró személyazonosításra alkalmas igazolvány), illetve felsőoktatásban tanuló hallgatók esetében a 2019/20. tanév I. félévére érvényesített diákigazolványok elfogadásra kerülnek 2020. március 31-ét követően is a veszélyhelyzet lejártát követő 15. napig.

 

Legyél Te is tag!

http://mtszsz.hu/csatlakozz