Aláírásra került a bérmegállapodás a Magyar Vasúti Áruszállító Kft.-nél

2018-02-11

Hosszú egyeztetést követően sikerrel zárultak a bértárgyalások a munkáltató és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete helyi tagcsoportja között.

  • A mozdonyvezető munkakörben 2018. január 1. hatállyal egységes, szolgálati idő és kompetencia alapú bértábla került bevezetésre, mely a munkavállalók számára átlagosan 20% mértékű alapbérfejlesztést jelent.
  • Bevezetésre került több teljesítményösztönző bérelem, mely a munkavállaló egyéni teljesítményével arányosan kerül kifizetésre havi rendszerességgel, illetve évente kétszer, vasutasnapon és december hónapban. (a két kifizetés összege 13. havi bér mértékű)
  • Február 1.-től kezdődően a munkaidőn kívül eső, szolgálat ellátásához szükséges utazási időre díjazás illeti meg a mozdonyvezetőket.
  • A szellemi munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók bérfejlesztésére a mozdonyvezetők bérfejlesztésére felhasznált bértömeggel arányos bértömeg kerül felhasználásra.
  • 2018. január 1. -  től éves 300 000 Ft mértékű választható béren kívüli juttatás, és 300 000 Ft mértékű hűségjutalom került bevezetésre. Ez utóbbi gyűjtött összegére 5 év folyamatos munkaviszony után válik jogosulttá a munkavállaló.

Az egyeztetések során közös cél volt a munkavállalók megfelelő motivációjának kialakítása, a lojalitás növelése mellett a munkavállalói teljesítményt elismerő bérrendszer kialakítása. A béralku mentén a munkáltató pontos elhivatott munkavégzést vár dolgozóitól,- ebből származóan szolgáltatási színvonal emelkedést, megrendelői elégedettségindex-növekedést prognosztizál.