Az oltás életet ment és extra szabadnapokat jelent

2021-05-13

A MÁV-csoportnál a Munkáltató el kívánja ismerni mindazon munkatársainak felelősségteljes döntését, akik a magyar társadalom egészségének megőrzése, a közszolgáltatás zavartalanságának jövőbeni biztosítása valamint a munkatársaik és a maguk egészségének megóvása érdekében vállalták, illetve vállalják a COVID-19 vírus ellen Magyarországon engedélyezett és alkalmazott valamely védőoltás felvételét.

A Munkáltató egyoldalú munkáltatói kötelezettségvállalása útján biztosítja, hogy a 2021. és 2022. években azon munkavállalók egy-egy munkanap távolléti díjjal fizetett pótszabadságban részesülnek, akik COVID-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. június 15. napjáig igazoltan védőoltásban részesültek és a munkaviszonyuk ugyanezen a napon a munkáltatóval fennáll.

A pótszabadságra való jogosultság további feltétele, hogy annak igazolásaként a munkavállaló 2021. július 1. és 2021. szeptember 30. napja között személyesen munkáltatói jogkörgyakorlójának bemutassa a védettségi igazolványát, melyen az oltási ideje rovatban legkésőbbi dátumként, 2021. június 15. napja van feltüntetve.