Bérmegállapodás az MVÁ KFT-nél

2020-03-19

Hosszú egyeztető folyamat lezárásaként aláírásra került a 2020. évi bérmegállapodás, mely a vállalat pénzügyi egyensúlyának fenntartása mellett biztosítja a munkavállalók piaci színvonal feletti bérének megőrzését a 2020. évre.

Az aláíró felek rögzítették, hogy közös érdekük az MVÁ Kft. munkavállalóinak megtartása, lojalitásának növelése. Rögzítették továbbá, hogy elkötelezettek a rendezett munkaügyi kapcsolatok fenntartásában, és kölcsönösen együttműködnek a munkavállalók szociális és bér helyzetének értékelésében. Ezért a felek folyamatosan ellenőrzik a munkavállalói elégedettség szintjét, és közösen javító intézkedéseket dolgoznak ki, amennyiben beavatkozás szükséges.

A mozdonyvezető munkakörben differenciált órabéremelés kerül végrehajtásra, melynek célja az alacsonyabb órabérű munkatársaink jövedelmének felzárkóztatása.

A munkáltató továbbra is szeretné az egyéni teljesítményt elismerni munkavállalói számára, ezért az évente kétszer kifizetésre kerülő teljesítményösztönző bérelem mértéke 100%-al növekedik.

Továbbá a szellemi munkakörben foglalkoztatott munkavállalók az átlagos béremeléssel arányos egyösszegű alapbéremelésben részesültek.

Ezen túlmenően a béren kívüli juttatás mértéke éves 450 000 Forintra emelkedik, rendezésre kerültek a részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalók juttatásai.

A bérintézkedések 2020. március 1. hatállyal kerülnek végrehajtásra.

Mindent összevetve, a megállapodás elemeinek hatására differenciáltan 5-15% -al nőnek a keresetek a vállalatnál!

#MTSZSZ
#Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete
#mérnök
#technikus
#szakszervezet
#jogsegély
#COVID-19