Éves rendes Kongresszusát tartotta az MTSZSZ

2023-05-22

2023. május 16-án tartotta az MTSZSZ idei Kongresszusát, melyen Buzásné Putz Erzsébet elnök előterjesztésében a szakszervezet a 2022. évi tevékenységi beszámolóját, a 2022. évi pénzügyi beszámolóját és a 2023. évi pénzügyi tervét tárgyalták, amit a résztvevők egyhangúlag elfogadtak.

A Kongresszuson meghívott vendégként Dr. Czomba Sándor a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az elmúlt évek foglalkoztatáspolitikai hátteréről, problémáiról, illetve a munkaerőpiaccal kapcsolatos jövőbeni kihívásokról és lehetőségekről tartott előadást, különös tekintettel a tervezett új beruházásokkal kapcsolatban.

AZ MTSZSZ 2022. évi marketing és kommunikációs tevékenységéről és elért eredményeiről Jeney Anna, az Effectivo Communications Kft. projekt managere tartott prezentációt, mellyel megerősítette, hogy egy modern szakszervezet életében mennyire fontos a hatékony érdekvédelem, megvalósítása érdekében egy jól működő marketingkoncepció.

Sulyok László, az MTSZSZ ügyvezető alelnöke felhívta a figyelmet a tagszervezés és a tagmegtartás kiemelt szerepére az érdekvédelmi munka során, egyúttal kérte a Kongresszus jelenlévő tagjait, hogy munkájuk során a tagszervezést és a tagmegtartást tartsák elsődlegesen szem előtt.

A Kongresszuson az MTSZSZ idei évre tervezett tevékenysége és programjai is napirendre kerültek, valamint Demjén László szervezetfejlesztési alelnök részéről bemutatásra kerültek  az új szolgáltatások.