GONDOK A MÁV-CSOPORT SZÉKHÁZAIBAN

2017-10-10

Dávid Ilonát a MÁV-csoport elnök-vezérigazgatóját kerestük meg a problémák megoldása érdekében.

Az elmúlt időszakban a MÁV-csoport több munkavállalója arról kapott tájékoztatást, hogy október 1-jétől a budapesti Könyves Kálmán krt- i székház környékén megváltoztak a parkolási feltételek. Több - eddig ingyenes - parkolóhely fizetősé vált. Ismereteink szerint a cégcsoport székházának parkolójában ugyanakkor nincsen további szabad kapacitás, így a munkába járás költségei többeknél megemelkedtek, előre nem tervezett kiadások keletkeztek. Kérem, hogy a MÁV-csoport munkavállalóinak díjmentes igénybevételi lehetőségeiről kezdeményezzen egyeztetéseket a kerület illetékes hatóságainál, vagy az érintettek részesüljenek anyagi kompenzációban.

A MÁV-csoport budapesti Kerepesi út 3. sz. alatt lévő székházában jelentős probléma, hogy a páternoszter hónapok óta nem működik, sajnálatosan az utóbbi időszakban a lift is több alkalommal üzemképtelené vált. 

Társaságunk több száz munkavállalója dolgozik ebben a székházban, illetve többen vannak, akik alkalomszerűen (oktatás, tárgyalás, munkamegbeszélés) érkeznek ide. Egészségügyi állapotuk miatt többek számára megterhelő a több emeletnyi lépcsőzés (naponta akár több alkalommal is)

 

Szintén a budapesti Kerepesi úti székházban hosszú hónapok óta nem üzemel büfé, naponta tapasztaljuk, hogy erre milyen jelentős igény mutatkozik. A több száz itt dolgozó, valamint ide érkező munkatárs mellett, jelentős az állásinterjúkra érkezők arány is, akiknek még egy pohár víz vásárlására sincsen lehetőségük.