III.MTSZSZ Családi nap megközelítése és programja

2017-09-23

A Vasúttörténeti Park megközelítése:

A Magyar Vasúttörténeti Park Budapesten a XIII. és a XIV. kerület határán fekszik, a Tatai út 95. szám alatt. (A Tatai út párhuzamos a Reitter Ferenc utcával és a Béke úttal.)

Autóval

A Róbert Károly körút felől a következő útvonalon célszerű megközelíteni a parkot: a XIII. kerület, Reitter Ferenc utcára rákanyarodva, tovább egyenesen Újpest irányába, majd a Rákos-patakot elhagyva a Dolmány utcába (múzeum tábla jelzi a parkot) jobbra befordulni, amely egyenesen a park bejáratához vezet.

Tömegközlekedéssel:

Keleti pályaudvartól 30 vagy a 30A autóbusszal, leszállás a Rokolya utcai megállónál, onnan kb. 3-4 perc gyaloglás.

Nyugati Pályaudvarról 10:20- kor és 11:20- kor indulnak vonatok Esztergom irányába, Vasútmúzeum megállóban kell leszállni (ez a második megálló, a menetidő 9 perc)

PROGRAM

10:00 Érkezés és regisztráció a Vasúttörténeti Park bejáratánál

11:00-12:00 között  Pódiumbeszélgetés „Munkaerőpiaci kihívások – megoldások” címmel ahol Cseresnyés Péter foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár mond köszöntőt és téma bevezetőt, majd ezt követően néhány nagyvállalati vezetővel beszélgetünk a munkaerőhiányról, a bérekről, valamint egyéb munkaerő megtartó intézkedésről.

12: 30 Ebéd - pörkölt tarhonyával, kovászos uborkával és kenyérrel, somlói galuska egy sör vagy üdítő valamint egy kávé.

13:00 Rubik-kocka kirakóverseny

14:00 Tárlatvezetés, a Vasúttörténeti Park eszközeinek megismertetése

Egész nap: Kvízjáték, Gyerekeknek kreatív papíroskodás, a Park eszközeinek ingyenes használata (kerti vasút, fordítókorongozás, Vasútmodell ház), szolgáltató partnereink bemutatkozása.

A Családi napon színházjegy vásárlására is lesz lehetőség Budapest 12 színházába!