Konzultáció a Contitech Fluid Automotive Hungary Kft-nél

2022-12-09

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete konzultációt kezdeményezett az alábbi témakörökben:, valamint módosító javaslatokkal élt.

  • Hőformázók bére.

Makón ugyanazért a munkáért magasabb bért kapnak a munkavállalók, mint Vácon. Kértük a váci hőformázói munkakörben dolgozó munkavállalók bérének emelését.

A munkáltató nem támogatta a szakszervezet kérését. Véleményük szerint Makón összetettebb, illetve nagyobb fizikai megterheléssel jár a hőformázó munkakörben dolgozók munkája.

  • 13. havi juttatás.

Köszönettel vettük, hogy a gazdasági helyzet miatt lehet választani a 13. havi juttatást negyedéves ütemezésben is, nem csak évesben, viszont kérjük, hogy igazolt covid fertőzés esetén ne essenek el a munkavállalók a juttatástól.

A munkáltató ígéretet tett,  amennyiben a pandémia miatt ismét elrendelik a vészhelyzetet, akkor módosítják a szabályozást

  • Az új sorvezetői beosztások bérfeszültségeinek rendezése.

Vannak munkatársak, akik magasabb bérrel, vannak, akik alacsonyabb bérrel kerültek azonos beosztásba. Kérjük a bérfeszültség felszámolását. Az alacsonyabb besorolású sorvezetők bérének rendezését.

A munkáltató válaszában kifejtette, hogy azok a munkavállalók, akik nem vezetői beosztásból kerültek sorvezetőnek, hat hónap után, munkakör értékelést követően, amennyiben az érétékelésük megfelelő, rendezik a bérüket.

  • Exrtuderes munkakörben dolgozó munkavállaló bérének emelése.

Az exrtuderes munkakörben foglalkoztatottak korábban kiemelt bérezésben részesültek. Mára már utolérte a többiek bére az extruderes munkakörben foglalkoztatottak bérét. Kérjük a munkáltatót, hogy a korábbi gyakorlathoz hasonlóan ismerje el anyagilag is az ebben a munkakörben dolgozó munkavállalók többlet tudását, munkáját és felelősségét.

A munkáltató szerint az extrederes munkakörben dolgozó kollégák most is kiemelt bérezésben részesülnek, de közben létre jöttek új összetettebb tudást, komolyabb szakmai ismeretet igénylő munkakörök, melyeket szintén magasabb bérezéssel ismertek el. Emiatt tűnhet bizonyos munkakörökben úgy, hogy összetorlódtak a bérek