Konzultáció a MÁV-HÉV vonalin történő jegyváltás rendezésére

2018-10-12

Az MTSZSZ széleskörű konzultációt kezdeményezet a MÁV-HÉV vonalakon kialakult jegyváltási problémák rendezésére. A MÁV-HÉV mellett a BKK (Budapesti Közlekedi Központ) és a BKÜ (Budapesti Közlekedési Ügyfélközpont) vezetői is részt vettek az október 8.- i megbeszélésen.

 

Mint ismeretes 2018. szeptember 1-től új jegyvásárlási szabályok léptek életbe a HÉV-vonalakon: a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre.

 

A BKÜ-vel már a szeptemberi konzultáción sikerült megállapodni a jegyellenőrök jutaléka ügyében.

 

Most arról adott tájékoztatást a munkáltató, hogy újfajta ösztönzési rendszer kidolgozása van folyamatban, amely két módon is ösztönzi az érintett munkatársakat a hatékony jegyellenőrzésre.

\n\n

A tárgyalások soron az utasok számára is megnyugtató előrelépésekről kaptunk információkat, újabb jegykiadó automaták kerülnek kihelyezésre Pomázon és Szentendrén, illetve szükség esetén a jegyellenőrök csúcsidőben az állomásokon is végeznek értékesítési tevékenységet. Az automaták ürítése, esetleges javítása folyamatosan biztosított. Várhatóan a jegykiadó automaták menü rendszerében fejlesztések történnek, így egyszerűbbé és gyorsabbá válik majd a jegyek megváltásának lehetősége. További jegykiadó automaták beszerzése is folyamatban van.

 

A délutáni (esti) időszakban őrök jelenlétével is segítik a jegyellenőrök munkáját.

 

A MÁV-HÉV felvetésünkre vállalata, hogy a járműveken angol nyelvű hirdetményeket is kihelyeznek a megváltozott jegyváltási szabályokról.