Megalakult a sztrájkbizottság a szentgotthárdi Opel-gyárban

2021-12-21

A mai napon a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete és a Járműgyártók Szakszervezeti Bizottsága közös sztrájkbizottságot alakított, a dolgozók január első napjaiban akár sztrájkra is készülnek, ha a munkáltató továbbra sem változtat a javaslatán.

A hetek óta tartó bértárgyalás megakadt, és hétnapos kollektív munkaügyi vita idejében sem sikerült megállapodniuk a bér kérdésében a munkáltatóval, így sztrájkbizottság alakult ma a szentgotthárdi Opel-gyárban, tudtuk meg Buzásné Putz Erzsébettől, a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete elnökétől. – A munkáltató két évre szóló megállapodást szeretne kötni, amelynek 2022. évre vonatkozó bérjavaslata a szakszervezetek számára elfogadható, azonban a 2023-ra szóló ajánlat elfogadhatatlan. A szakszervezetek azt javasolták, szülessen külön megállapodás 2022-re és folytassák a tárgyalást 2023-ra vonatkozóan, de a munkáltató ebbe nem egyezett bele. Mindkét szakszervezet előzetesen felmérte az igényeket a munkavállalók között. Buzásné Putz Erzsébet elmondta még: ők a tárgyalásos megállapodás hívei, ez esetben azonban nem volt más eszközük. 

December 21-én a két szakszervezet közös sztrájkbizottságot alakított, a dolgozók január első napjaiban akár sztrájkra is készülnek, ha a munkáltató továbbra sem változtat a javaslatán.