Nem kell díjat fizetni a SZÉP kártya fel nem használt összegei után

2021-03-31

Az MTSZSZ is felvetette a Versenyszféra és Kormány Állandó Konzultációs Fórumán hogy a 2019. évben átutalt, de fel nem használt SZÉP kártya összegek utáni költségeket fel kell függeszteni.

Hatályba lépett a SZÉP-kártyával kapcsolatos rendelkezés, (150/2021. (III. 27.) Korm. rendelet) ami a korábbiak szerint ad felmentést a fel nem használt SZÉP-kártya összeg utáni díjfizetés alól a veszélyhelyzetet követő 60 napig.

Eredetileg a fel nem használt összegekre az utalást követő második naptári évtől 3% kamatot számíthattak fel a bankok. A mostani kormányrendelet ezt a helyzetet kezeli.

1. § A veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig a pénzforgalmi szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendelet szerinti díjat nem számíthatja fel.

2. § A pénzforgalmi szolgáltató a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül tájékoztatja a kártyabirtokost arról, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 61. naptól kezdve milyen mértékű díjat számít fel a Széchenyi Pihenő Kártya juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszközre.