Tájékoztatás a MÁV Zrt. egyoldalú bérintézkedésról amely érvényes 2021.09.30-ig

2021-06-30

A MÁV Zrt. egyoldalú bérintézkedést hajt végre, akorábbi intézkedést meghosszabítja)az alábbiak szerint.

10%-os mértékű alapbér-kiegészĺtés a Pályavasúti Területi Igazgatóság Budapest meghatározott munkaköreiben.

Érintett munkaköröket jelen intézkedés 1. sz, melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.

5%-os mértékű alapbér-kiegészítés a fejpályaudvarok és bevezető szakaszai meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben.

Érintett szolgálati helyeket és munkaköröket jelen intézkedés 2. sz. melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.

10%-os mértékű alapbér-kiegészítés a TEB szakterület meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben,

Érintett szolgálati helyeket és munkaköröket jelen intézkedés 3. sz. melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.

4000 Ft/szolgálat összegű alapbér-kiegészítés meghatározott szolgálati helyeken, tolatásvezetői tevékenységet ellátók körében.

Érintett szolgálati helyeket és munkaköröket jelen intézkedés 4. sz melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan. Az alapbér-kiegészítés minden olyan szolgálatra megilleti a munkavállalót, amelyre tekintettel egyébként munkabér is megilleti.

A vasúti járművezetők balesetmentességének ösztönzése céljából juttatott bérpótlékra vonatkozó jogosultságokat - a 18619/2019 MAV számú megállapodásban foglaltaknak megfelelően - a munkáltató a jelen intézkedés hatálya alatt változatlanul biztosítja.

Az intézkedés 2021. július 1-jétől 2021. szeptembetr 30-ig tart.

A munkáltató 2021. szeptember 30. napját követzően megvizsgálja a jelen intézkedés fenntarásának lehetőségét.