Új MTSZSZ alapszervezet alakult a Continentálnál

2022-12-21

Mintegy negyven mérnök kereste meg szakszervezetünket, felismerve az érdekvédelem és az összefogás fontosságát. A romló gazdasági helyzetben úgy értékelték a szakszervezetünk segítségével hatékonyabban tudnak maguk és egymás érdekében kiállni és jogos igényeiket és követeléseiket érvényesíteni a tulajdonosokkal szemben

2022.december 20-án az MTSZSZ elsőszámú vezetői, valamint a Continental alapszervezetünk ügyvivője és helyettese találkozott a Continental Automotive Hungary Kft. vezetőivel.

A tárgyaláson bemutatkoztak a vezetők, valamint bemutattuk a szakszervezetünket. A vállalat vezetői bemutatták a vállalatot, ismertették a gyár jelenlegi helyzetét és jövőbeli terveiket, kilátásait.

A bemutatkozások után, felhívtuk a figyelmet arra a tényre, hogy a mérnökök munkájának hozzáadott értéke a vállalat nyereségének megtermelésben milyen fontos szerepet játszik, és kértük, hogy ezt a béreik növelésével ismerje el a gyár vezetése.

Az MTSZSZ vezetősége kérte hogy vizsgálják felül a bérmegállapodást, amely hátrányosan éríntette mérnöki és a szellemi munkakörben foglalkoztatott munkavállalókat.

A munkáltatóval megállapodtunk, hogy a tárgyalásokat folytatjuk és rendszeresen leülünk egyeztetni az aktuális témákban.

A tárgyalás befejezése után gyárlátogatáson mutatták be a termelés folyamatát és az ott készült termékeket.

a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára a világ meghatározó autógyárai számára végzi autóelektronikai termékek gyártását, kimagaslóan fejlett és innovatív technológiákat alkalmazva a járműelektronika szinte minden területén. Jelenleg az önvezető, elektromosan meghajtott és internetre csatlakozó járművek legfontosabb rendszereinek előállítása szerepel a budapesti gyár tevékenységeinek fókuszában. Termékpalettáján egyaránt szerepelnek elektromos vezérlőegységek, meghajtó rendszerek, mechatronikai rendszerek, kijelzők, infotainment rendszerek.