Veszélyben a pénztárosok

2017-07-04

Többször hírt adtunk arról, hogy az MTSZSZ aggodalommal figyeli, hogy a létszámhiány miatt egyre gyakoribb és egyre több szolgálati helyre kiterjedő nyitva tartás korlátozást a vasúti személypénztárakban.

A nagyobb állomások személypénztáraiban és a személyes ügyfélszolgálatokon pedig a kisebb létszámmal történik a munkavégzés. A témában rövid időn belül konzultációt folytattunk a MÁV-START vezetésével, első körben az értékesítési, az üzemeltetési és a humánerőforrás igazgatókkal, ezt követően pedig a társaság vezérigazgatójával. , szolgáltatásértékesítők, pénztári vezénylők, valamint az ügyfélszolgálaton dolgozók védelmét.

Többször hírt adtunk arról, hogy az MTSZSZ aggodalommal figyeli, hogy a létszámhiány miatt egyre gyakoribb és egyre több szolgálati helyre kiterjedő nyitva tartás korlátozást a vasúti személypénztárakban. A nagyobb állomások személypénztáraiban és a személyes ügyfélszolgálatokon pedig a kisebb létszámmal történik a munkavégzés. A témában rövid időn belül konzultációt folytattunk a MÁV-START vezetésével, első körben az értékesítési, az üzemeltetési és a humánerőforrás igazgatókkal, ezt követően pedig a társaság vezérigazgatójával.

Budapest TSZVI-n június 29-én került sor a nyitva tartások módosításának tárgyalására, ahol szakszervezetünk határozottságának köszönhetően Kelenföldön sikerült megmenteni az éjszakai szolgálatot. Több állomáson (Tata, Sződliget, Kismaros, Szolnok, Rákospalota-Újpest, Ferihegy, Cegléd) nyújtott nappalos szolgálat kerül bevezetésre, ahol az érintett munkatársak 10% alapbéremelésben és 9% bérpótlékban részesülnek a rendszer átalakítása miatt, így keresetvesztesége senkinek sem lehet.

Az MTSZSZ a budapesti fejpályaudvarok (Nyugati, Déli, Keleti) esetében teljesen elfogadhatatlannak tartja, hogy a nyitva tartás bármilyen csökkentésre kerüljön, azt, hogy éjszaka ne legyen személypénztár, amit a bérek kompenzálásával sem tudunk támogatni.

Az MTSZSZ továbbra is felvállalja a pénztárosok, pénztárellenőrök, szolgáltatásértékesítők, pénztári vezénylők, valamint az ügyfélszolgálaton dolgozók védelmét.

 

Csatlakozz hozzánk, hogy veled még erősebbek legyünk!

www.facebook.com/mtszsz