MTSZSZ Hírlevél 2020. év | 50. hét

2020-12-07

 

Bérmegállapodás az Opelnél

Több hetes tárgyalásokat követően létrejött a bérmegállapodás a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, a Járműgyártók Szakszervezete, valamint a munkáltató Opel cég között . A bérmegállapodás 1 évre szólóan jött létre a szentgotthárdi vállalatnál.

A megállapodás alapján 25000 ft bérfejlesztésben részesülnek a következő évben a cég dolgozói, amit egységesen fix összegben kapnak meg. https://mtszsz.hu/hirek/bermegallapodas-az-opel-cegnel

 

Elérte az MTSZSZ a kollektív szerződés kötési szintet a ContiTech vállalatnál

Az elmúlt időszakban nagy létszámban csatlakoztak az MTSZSZ-hez a dolgozók a váci ContiTech vállaltnál, így szakszervezetünk elérte a kollektív szerződés kötéséhez szükséges taglétszámot. A cégnél jelenleg is tartanak az új kollektív szerződés megkötésére vonatkozó tárgyalások, amelyeken érdekképviseletünk már teljes jogú tagként vesz részt.

 

Folytatódott a bértárgyalás a Rail Cargo Hungáriánál

Az MTSZSZ elvárása az eddiginél magasabb mértékű alapbérfejlesztés, valamint a vírushelyzetben helytálló munkavállalók erőfeszítéseit elismerő egyszeri kifizetés valamennyi munkavállaló számára. Szükségesnek tartjuk megnyitni a Kollektív Szerződést egyes pótlékok tekintetében, a Középtávú Foglalkoztatáspolitikai Megállapodás meghosszabbítását, továbbá a munkavállalók teljesítményét elismerő, ösztönző rendszer kialakítását. A munkáltató nem mozdult el eddigi saját  ajánlatától.  A tárgyalások folytatódnak.

 

Olcsóbb üzemanyag az MTSZSZ tagjainak

Ismét lehet igényelni a MOL-MTSZSZ partnerkártyát. A hagyományos EVO üzemanyagoknál 6 Ft/l kedvezményt lehet igénybe venni, illetve 1 multipontot lehet a kártyán gyűjteni. Prémium üzemanyag vásárlás esetén 12 Ft/l kedvezményt biztosítanak, valamint 5 multipont kerül jóváírásra a kártyán. https://mtszsz.hu/mol-partnerkartya

 

Decemberi készülék promóció a Vodafone-nál az MTSZSZ tagjai számára

Ünnepi készülék vásárlási kedvezményt biztosít a Vodafone az MTSZSZ tagjai számára. Nokia, LG, illetve Samsung készülékek vásárolhatóak jelentős kedvezménnyel december 31-ig. További részletek az mtszsz@mtszsz.hu e-mail címen kérhetőek.

 

Életbe lépett az új vasúti menetrend

2020. december 13-től érvényes a MÁV-START és a Volánbusz új menetrendje, amely számos változást hozott a közösségi közlekedésben. Az új menetrend 2021. december 11-ig lesz érvényben, részletek a https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/utasbarat-fejlesztesekkel-lepnek-eletbe-uj-vasuti-es-buszmenetrendek oldalon olvashatóak.