MTSZSZ HÍRLEVÉL 2020. év 51. hét

2020-12-14

Sikeres bérmegállapodás a Mercedes cégnél

Szakszervezetünk sikeres tárgyalási sorozat után az elmúlt héten jelentős mértékű bérmegállapodást kötött a munkáltatóval. Fontos kihangsúlyozni, hogy az MTSZSZ összes követelése maradéktalanul teljesült. Maradnak a bónuszok, meghosszabbításra került a senioritásért fizetett évek száma, valamint az alapbér pontosan annyival emelkedett, amennyit a tárgyalások kezdetén kértünk és a tárgyalások során nem engedtünk belőle.

Végig kitartottunk a kezdeti elképzelésünk mellett, amit számokkal, érvekkel is alátámasztottunk. https://mtszsz.hu/hirek/sikeres-bermegallapodas-a-kecskemeti-mercedes-benz-gyar-es-a-szakszervezetek-kozott

 

Létrejött a bérmegállapodás a Rail Cargo Hungáriánál

A vállalatnál a 6-17 munkaköri kategóriába sorolt munkavállalók esetében 5%-os alanyi jogú alapbérfejlesztés valósul meg 2020. december 1-i hatállyal.  Januártól új bértábla lép életbe, illetve a szakmai bértáblák az alapbér emelés mértékével indexálásra kerültek.

Az aláíró felek megállapodtak a restrukturálási bónusz mértékében is.

https://mtszsz.hu/hirek/letrejott-a-2021-evi-bermegallapodas-a-rail-cargo-hungarianal

 

Felmérést készített az MTSZSZ az ebm Papst cég telephelyein

2020 novemberében közel 800 fő töltötte ki a szakszervezetünk által készített kérdőívet a vállalat sülysápi és vecsési telephelyén. A felmérésbe valamennyi dolgozó bekapcsolódhatott, nemcsak az MTSZSZ tagjai. A kérdőívek feldolgozása alapján megkezdtük az egyeztetéseket a cég vezetésével a rövid és középtávú legfontosabb intézkedésekről, amellyel javulhat az ott dolgozók elégedettsége. Javaslatokat fogalmaztunk meg a munkavégzés körülményeinek javítására, a béren kívüli juttatásokra, valamint a dolgozók anyagai elismerésének célzottabbá tételére.

 

Konzultáció a telefonos humán ügyfélszolgálatok munkájával összefüggésben

Az elmúlt héten konzultációt kezdeményezett az MTSZSZ a MÁV Szolgáltató Központban az október eleje óta működő telefonos humán ügyfélszolgálatokon dolgozók munkavégzésével összefüggésben. Javaslatot tettünk a rendelkezésre állási idő felülvizsgálatára a záráshoz (befejező munkákhoz) szükséges idők figyelembevételével, valamint a többlet teljesítményt nyújtók anyagi elismerésére. 

 

Költségtérítés a CabTec cégnél az otthoni munkavégzésért

A vállalat a vonatkozó kormányrendelet alapján november hónaptól biztosítja az érintett dolgozók számára az otthoni munkavégzésért a költségtérítést. A juttatás mértéke legfeljebb havonta 16.100 Ft lehet, a költségtérítés a ténylegesen távmunkával töltött napok arányában jár. Az MTSZSZ más vállalatoknál is kezdeményezte a juttatás biztosítását.  

 

Lezárult a webináriumi sorozat

Az MTSZSZ webináriumi sorozatának videó megtekinthetőek a szakszervezetünk youtube csatornáján. https://www.youtube.com/watch?v=vCPItRS2izQ&list=PLfFRsDsdANkA5XTe6WuZWT58lsQFakQJt