MTSZSZ Hírlevél 2021. év 10. hét

2021-03-08

Nemzetközi nőnap

Az MTSZSZ a nemzetközi nőnap alkalmából tisztelettel és szeretettel köszönti hölgy tagjait!

Tekintsd meg nőnapi köszöntőnket: https://www.youtube.com/watch?v=7CfFQqb2BPs

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.

 

Létrejött a bérmegállapodás az Oriflame Hungary Kft.-nél

Az MTSZSZ és az Oriflame Hungary KFT bérmegállapodást kötött. A vállalatnál dolgozó munkavállalók 5,2 %-os alapbér emelésben részesülnek, a műszak pótlék mértéke 30%-ról 35 %-ra emelkedik. Továbbá az év végi egyösszegű nettó 15.000 Ft kerül kifizetésre SZÉP kártyára.  A munkáltató vállalja, hogy amennyiben a Magyar Kormány a 2021-es évben munkáltatói szociális hozzájárulási járulékcsökkentést hajt végre, akkor a szakszervezettel tárgyalást folytat annak felhasználásáról.  

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása.

 Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

Aláírásra került a kollektív szerződés a Contitech Fluid Automotive Kft.-nél

2021. március 4-én a Contitech Fluid Automotive Kft. és a cégnél működő három reprezentatív szakszervezet – Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Makói Gumiipari szakszervezet, Contitech Dolgozók Független Szakszervezete - kollektív szerződést kötöttek.

A kollektív szerződés az aláírás napjától év végéig, azaz 2021. december 31-ig hatályos azzal, hogy a munkavállalói éves juttatások (cafetéria, 13.havi illetmény) 2021. január 1-től visszamenőlegesen megilletik a munkavállalókat.

A kollektív szerződés tartalma megegyezik a korábban hatályban lévő, munkáltató által felmondott kollektív szerződésben foglalt szabályokkal. A munkavállalók részére így például ebben az évben visszaemeltek számos juttatást, a régi munkavállalóknak újra jár az emelt végkielégítés, a korábbi pótszabadságok ismét bevezetésre kerültek.

https://mtszsz.hu/hirek/a-szakszervezetek-es-a-munkaltato-kollektiv-szerzodest-kotottek-a-contitech-fluid-automotive-kft-nel

 

Mit nyújt számomra az MTSZSZ?

Az MTSZSZ tagság előnyeit ismerheted meg, illetve sok fontos dolgot hallhatsz a szakszervezet működéséről, mindennapjairól:  https://www.youtube.com/watch?v=-rGtcvFcj-s