MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 13. hét

2021-03-29

Érdekvédelem a harmadik hullám idején

Valamennyi munkavállaló és vállalat számára nehézségekkel telnek a járványügyi helyzet harmadik hullámának mindennapjai. Sajnos egyre több a megbetegedett, így egyes cégeknél egyre több feladat hárul a munkavállalókra a cégek működésének biztosítása érdekében.

Az MTSZSZ-nek ezekben a rendkívüli időkben is sikerült több vállalatnál javítani a dolgozók anyagi helyzetén és bérmegállapodást kötni (pl. ebm-papst Hungary, Magna Car Top Systems, Rail Cargo Carrier), illetve több cégnél megállapodás közelében tartanak a bértárgyalások. A MÁV-VOLÁN csoportban a héten 100.000 Ft kerül a SZÉP kártyákra.

Folyamatosan biztosítjuk tagjaink számára az ingyenes jogsegély szolgálatot, minden esetben sikerült válaszokat adni az oltások önkéntességével, a szabadságok kiadásával, illetve a munkaidő módosításokkal kapcsolatban.

 

Az MTSZSZ tisztségviselőjének segítségével Covid 19 szűrést végeztek az ebm-papst-nál

A Covid 19 járvány gyors ütemű magyarországi terjedése miatt az elmúlt napokban a cég minden jelenlévő munkatársára vonatkozóan vírusantigén kimutatásán alapuló tesztelést végeztek. A tesztelés lebonyolításában az MTSZSZ tisztségviselője is részt vett.

https://mtszsz.hu/hirek/az-mtszsz-tisztsegviselojenek-kozremukodesevel-covid-19-szurest-vegeztek-az-ebm-papst-nal

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása. Kérjük,hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

Óraátállítás, kezdődik a nyári időszámítás

Március 28-én, vasárnap kezdődött a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor háromra kellett állítani. Hazánkban 1980 óta alkalmazzák évről-évre a nyári időszámítást, amelynek az volt a célja, hogy energiát spóroljunk meg. Az óraátállításnak vannak hívei és ellenzői. Az előnyök mellett szól az energia-megtakarítás. Hasznos az óraátállítás azoknak is akiknek életritmusa egybeesik a  természetes fény ritmusával. A hátrányok közé tartozik, hogy az emberek közérzetére rövid távon káros, emiatt megnő a belesetek száma. Sokaknak akár 10-14 napig tartó kellemetlen közérzetet, fejfájást és koncentráció-csökkenést okoz az óraátállítás.

 

Szaknetmarket.hu: az MTSZSZ tagok webboltja

Az MTSZSZ tagok 5-60%-os kedvezménnyel vásárolhatnak a szaknetmaret.hu webboltjában. Folyamatosan bővülő árukészlettel várnak minden érdeklődő tagot a weboldalon. Mit vásárolhatsz náluk kedvezményesen? Tekintsd meg itt: www.szaknetmarket.hu 

Kérdésed van? Érdeklődj: a 06 70 229 26 42 telefonszámon.