MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 16. hét

2021-04-19

Könnyebb lesz a SZÉP kártya felhasználása

2021. április 25-től a SZÉP kártyák felhasználása könnyebbé válik, mivel 2021. év végéig fel lehet használni bármelyik alszámlán lévő összeget, másik alszámlán igénybe vehető szolgáltatás megfizetésére.

A kormányrendelet alapján a szolgáltató a szolgáltatás ellenértéket az eredetileg arra a szolgáltatásra kijelölt zseb helyett másik alszámláról is elfogadhatja.

 

Ülésezett az MTSZSZ országos elnöksége

Az elmúlt héten on-line formában tartotta ülését az MTSZSZ országos elnöksége, ahol a 2020. évi tevékenységi beszámolót tárgyalta. Tájékoztatást kaptak az elnökség tagjai a pandémiás helyzet foglalkoztatást érintő aktualitásairól, illetve az idei évre vonatkozóan már megkötött bérmegállapodásokról és a folyamatban lévő egyeztetésekről.

 

A szakszervezeti konföderációk közösen kérték, hogy a kormány hallgassa meg a pedagógusok és a szülők véleményét!

A múlt héten a szakszervezeti konföderációk - köztük a Liga Szakszervezetek is - közös közleményben kérték a döntéshozókat, hogy április 19-re tervezett személyes jelenléten alapuló oktatásokat halasszák el. A szakszervezeti konföderációk leszögezik azt is: "nincsenek külön szülők és külön munkavállalók, a társadalom bérből és fizetésből élő tagjai számára egyszerre jelentkezik a járványveszély, a gyermekek biztonságos és alapos oktatásának igénye és a munkahely megőrzésére való törekvés. Ezért az oktatási intézmények zárását vagy nyitását sem lehet elválasztani a munkaerőpiaci szabályzóktól, az állam munkaerőpiaci szerepvállalásától a jelenlegi helyzetben sem".

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása.Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

Szaknetmarket.hu: az MTSZSZ tagok webboltja

Az MTSZSZ tagok 5-60%-os kedvezménnyel vásárolhatnak a szaknetmaret.hu webboltjában. Folyamatosan bővülő árukészlettel várnak minden érdeklődő tagot a weboldalon. Mit vásárolhatsz náluk kedvezményesen? Tekintsd meg itt: www.szaknetmarket.hu 

Kérdésed van? Érdeklődj: a 06 70 229 26 42 telefonszámon.  

 

Munkavédelmi ellenőrzések 2020. évben

A Hatóság 2020. évben 9462 munkáltatónál folytatott ellenőrzést, ebből 6649 munkáltatónál tártak fel szabálytalanságot. Az ellenőrzött munkavállalók száma 158429 fő, ebből 98 296 esetben állapítottak meg szabályszegést.