MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 23. hét

2021-06-07

Hol tart a vasutasok - volánosok béremelése?

Hosszú hetek óta olvasható, hogy tárgyalások zajlanak a MÁV-VOLÁN csoport vezetése és az érdekképviseletek között, illetve a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumán is többször egyeztettek az érdekelt felek. A vasutasok és volánosok többlet jövedelemének biztosítása reményt keltő módon haladt előre május végéig és a tárgyalások folyatódnak a héten.

 

300. MTSZSZ HÍRLEVÉL

Háromszázadik alkalommal jelenik meg ezen a héten szakszervezetünk hírlevele. 2015-ben a 38. héten jelentkezett első alkalommal a heti történéseket összefoglaló kommunikációs anyag az MTSZSZ hírlevél, amelyben azóta folyamatosan olvasható a cégeknél végezett érdekvédelmi munkánkról és tárgyalásokról, a tagszervezetek életéről, a szakszervezeti programokról, a szolgáltató partnerek által biztosított kedvezményekről tájékoztatás. Emellett az országos munkaerőpiac helyzetét, valamint a foglalkoztatást érintő kérdésekről is rendszeresen jelennek meg írások..

 

Új munkatárssal bővül az MTSZSZ csapata

Június 1-től Stefán András a ContiTech gyár munkatársaként már teljes munkaidőben szakszervezeti kérdésekkel foglalkozik. A váci telephelyen mindent megtesz a tagság problémáinak minél gyorsabb és hatékonyabb megoldásáért. Előző év novemberében a dolgozók tömegei csatlakoztak az MTSZSZ-hez, így tudott érdekképviseletünk jelentősen megerősödni. Stefán Andrással készült hosszabb bemutatkozó interjú a Gúla magazin következő számában lesz olvasható.

 

Köszöntjük a pedagógusokat

Pedagógus nap alkalmából az MTSZSZ tisztelettel köszönti a tanárokat, tanítókat, oktatókat! Egy 1951-es minisztertanácsi határozat a pedagógusok munkájának társadalmi elismeréseként június első vasárnapját Pedagógus Napnak nyilvánította. Megünneplésére először 1952-ben került sor. 2011-ben budapesti tanárok alakították meg az MTSZSZ Pedagógus Tagozatát, amelyhez azóta több általános és középiskola tanárai is csatlakoztak.

https://mtszsz.hu/hirek/koszontjuk-a-tanarokat,-tanitokat,-oktatokat-pedagogus-nap-alkalmabol

 

Nyáron is fontos az önkéntes véradás

Nyáron is nagy szükség van a véradók önkéntességére, aki teheti az a nyár folyamán is menjen el vért adni. Az MTSZSZ kezdeményezésére, több vállalat kollektív szerződésébe rögzült a véradóknak járó pótszabadság intézménye.

Helyszínek, időpontok: https://veradas.hu/hirek/veradasra-hiv-a-magyar-voroskereszt-es-az-orszagos-verellato-szolgalat