MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 24. hét

2021-06-14

Miért hallgatnak a szakszervezetek a vasutasok béremeléséről?

Az elmúlt hetekben (hónapokban) többször is megírtuk, hogy zajlanak a bértárgyalások a MÁV-VOLÁN csoportban a dolgozók jövedelmi helyzetének javítása érdekében. Az utóbbi időszakban kevés hiteles, de annál több félrevezető információ került nyilvánosságra. Az MTSZSZ kizárólag olyan híreket oszt meg közösségi felületein ami nem veszélyezteti a tárgyalásokat és az esetleges megállapodás létrejöttét. Szakszervezetünknek nem lehet más célja, minthogy a tárgyalások minél előbb lezáruljanak és olyan megállapodás jöjjön létre ami minden körülményt figyelembe véve kedvező és kiszámítható helyzetet biztosít a vasutasoknak és volánosoknak.

 

Tárgyalások a TetraPak új vezetésével

Az elmúlt héten szakszervezetünk számára is bemutatkozott a budaörsi TetraPak gyár új holland ügyvezetője. A tárgyaláson az elmúlt időszak értékelése és a járványügyi helyzet hatása is napirendre került. Az MTSZSZ elnöke sürgetőnek tartotta a bérek rendezését az év második felében a munkaerő megtartása érdekében.

 

Engedélyezett a vasúti egyes kocsi teherfuvarozás támogatása

Az Európai Bizottság határozata szerint engedélyezik a vasúti egyes kocsi teherfuvarozás támogatási rendszerének létrehozását Magyarországon. Ennek megvalósítása nagymértékben hozzájárul a Rail Cargo Hungaria hosszú távú sikeres tevékenységéhez, versenyképességéhez.

 

MTSZSZ tagok kedvezményesen nyaralhatnak

MTSZSZ tagok számára 15% kedvezmény biztosított a Service4you és a More&Hotels szállodáiban, internetes foglalás esetén a promóciós kód megadásával.

Promóciós kód igényelhető +36 1 511 1084 telefonszámon vagy az mtszsztitkarsag@gmail.com e-mail címen.

A kedvezmény az alábbi szállodákban vehető igénybe :

https://hotelandmore.hu/hu/hotels/

https://service4you.hu/szallodak/

 

Ingyenes szemvizsgálat Ferencváros vasútállomáson és a Könyves Kálmán körúti székházban

Az MTSZSZ mindenki számára ingyenes szemvizsgálatot szervez.

 

FERENCVÁROS VASÚTÁLLOMÁSON (Fék u 2. Vezénylet)

2021. június 30 - án 09:00-15:00 órák között.

 

MÁV-csoport KÖNYVES KÁLMÁN körúti SZÉKHÁZÁBAN  

2021. július 06- án 09:00-15:00 órák között a 20/C. tárgyalóban.

 

Vizsgálatra jelentkezés +36 1 511 1084 - es telefonszámon vagy az mtszsztitkarsag@gmail.com e-mail címen lehetséges.

Az ingyenes szemvizsgálatra mindenki jogosult. Az MTSZSZ TAGOK részére 40 % kedvezmény biztosított, a vásárlás összege SZÉP kártyával fizethető.