MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 27. hét

2021-07-05

Mit kell tudni a vasutasok-volánosok SZÉP kártya juttatásáról?

A MÁV-VOLÁN csoportban június 25-én létrejött megállapodás alapján a munkavállalók választhatnak, hogy nettó 200.000 Ft SZÉP kártya juttatást, vagy ennek megfelelő pénz összeget (133.000 Ft) vagy ezeket megosztva (azaz nettó 100.000 Ft-ot SZÉP kártyára és 66.500 Ft pénz juttatás) kérik.

Aki kizárólag a SZÉP kártya juttatást kéri nincsen teendője.

Aki részben vagy egészben a pénz juttatást választja, annak erről nyilatkozatott kell tennie a https://kerdoiv.mavcsoport.hu/nyilatkozat oldalon. Ez az elektronikus nyilatkozat bármilyen interneteléréssel rendelkező (nem csak MÁV-hálózatba kötött) számítógépen vagy mobiltelefonon kitölthető 2021. július 10-ig.

A SZÉP kártya összege a szállás alszámlára kerül utalásra. Ez év december 31-ig az alszámlák korlátlanul átjárhatók, azaz bármely szolgáltatás bármely alszámláról fizethető.

A kifizetésre 2021. július 20-án kerül sor.

 

Tárgyalás a ContiTech vezetésével

Az elmúlt héten szakszervezetünk vezetése egyeztetést tartott a váci ContiTech cégnél. Az elmúlt időszak értékelése, a pandémia hatása, valamint az MTSZSZ vállalatnál betöltött érdekképviseleti szerepe és tevékenysége is az egyeztetés napirendjén szerepelt.  Ismeretes, hogy az elmúlt év őszén az MTSZSZ elérte a kollektív szerződés kötéshez szükséges taglétszámot, amelynek márciusi megkötésében már aláíróként vett részt.  

 

Köszönjük az egészségügyi dolgozók munkáját

Az MTSZSZ köszöntötte az orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat Semmelweis napon, a magyar egészségügy napján.

2007 tavaszán alakult meg szakszervezetünk Egészségügyi Tagozata, ahová azóta számos orvos, ápoló, illetve egészségügyi intézmény dolgozója csatlakozott.

Július elseje 1992 óta hivatalosan a magyar egészségügy napja, ugyanis ezen a napon született a híres magyar orvos, Semmelweis Ignác.

 

Olcsóbb üzemanyag az MTSZSZ tagjainak

Az MTSZSZ tagjainak ismét lehet igényelni a MOL-MTSZSZ partnerkártyát. A kártyával kedvezményen lehet tankolni a MOL magyarországi benzin kútjain. A kedvezmény mértéke 6 Ft / liter: Kártya igénylés: https://mtszsz.hu/mol-partnerkartya link megnyitásán keresztül lehetséges. Az igénylést követően a kártyák postai úton kerülnek az igénylőköz eljuttatásra. 

 

Iratkozz fel az MTSZSZ ismeretterjesztő hírlevelére

Tudod mi a legfontosabb és aktuális kérdések amit minden munkavállalónak tudni kell? Ha érdekel, akkor iratkozz fel az MTSZSZ ezzel kapcsolatos ingyenes 6+1 részes hírlevelére, amelyet a regisztrációt követően minden második nap automatikusan fogsz megkapni.

Feliratkozás: MTSZSZ ismeretterjesztő hírlevél regisztráció oldalon.