MTSZSZ Hírlevél 2021. év 38. hét

2021-09-20

Elkezdődtek a 2022. évi tárgyalások a minimálbérről

Az előző héten újra ülésezett a .Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF), ahol az elmúlt hónapok foglalkoztatási adatainak értékelése mellett a kormányzat képviselői értékelték az előző évek minimálbér és garantált bérminimum emelések mértékeit, valamint a következő évre vonatkozó minimálbér mértékének tárgyalása került napirendre.

A megbeszélésen részt vett a LIGA Konföderáció versenyszféráért felelős társelnökeként az MTSZSZ elnöke, aki elmondta, hogy a munkáltatói adócsökkentés nem minden esetben adta a béremelés forrását a vállalatoknál, illetve azt nem minden esetben bérre fordították. Az érdekképviseleteknek meg kell küzdeniük érte a bértárgyalásokon. Vázolta továbbá a munkaerőpiac problémáit, miszerint az autóipar és beszállítói alkatrészhiány miatt leállásokra kényszerülnek, a munkáltatás bizonytalanságaira hívta fel a figyelmet.

Fontos és folyamatos törekvése az érdekképviseleteknek, hogy méltányos minimálbért, tisztességes megélhetést érjenek el a munkavállalók számára. A tárgyalások szeptemberben tovább folytatódnak.

 

MI MTSZSZ TAGOK VAGYUNK! Ági és Linda - JABIL

Ismerd meg Te is a tiszaújvárosi Jabilban dolgozó tagjaink gondolatait, akik elmondják, hogy az MTSZSZ kiáll minden munkavállaló érdekéért és képvisel minden becsületesen dolgozó embert.

Részletek: Mi MTSZSZ tagok vagyunk - Ági és Linda

 

MTSZSZ napok Szentgotthárdon és Bonyhádon

Szeptember 12-én Szentgotthárdon az Opel gyárban dolgozó tagjainknak, szeptember 18-án pedig a bonyhádi Eurostyle Systems-nél dolgozó tagjaink és családtagjai számára szerveztünk MTSZSZ napot, hogy a dolgos munkanapok mellett kötetlenül, egy jó hangulatú rendezvényen vegyenek részt. Mindkét helyszínen számos program, tombola és ízletes ebéd fogadta a kilátogatókat.

 

Szeptember 15 a mozdonyvezetők napja

Az MTSZSZ több vállalatnál látja el mozdonyvezető tagjai érdekvédelmét. A versenyképes bérszint biztosítása mellett kiemelt célunk a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartása, a munkakörülmények javítása, a munkavállalók egészségének, valamint a biztonságának megőrzése ebben a felelősségteljes, embert próbáló, de ugyanakkor gyönyörű hivatást vállalók számára.

szeptember-15-az-europai-mozdonyvezetok-napja

 

Szemvizsgálat a Vass Lajos iskolában

Egész napos, mindenki számára ingyenes szemvizsgálatot szervezett az MTSZSZ a kispesti Vass Lajos Általános Iskolában, ahol a pedagógusok mellett technikai dolgozók is részt vettek a vizsgálaton- A szemészeti szűrést követően szakszervezetünk tagjai 40 % kedvezménnyel vásárolhatták meg a szükséges szemüvegeket.