MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 4. hét

2021-01-25

 

Létrejött a bérmegállapodás a Rail Cargo Carrier-nél

5 %-os alapbér fejlesztésre kerül sor 2021. január 1-től a Rail Cargo Carrier cégnél, a cafetéria bruttó 330.000 Ft lesz.

Az RCC Önkéntes Pénztári hozzájárulása havonta: a munkavállaló által vállalt tagi befizetés (bruttó bérének) 1,32%-a után a munkáltató 3,18%-ot utal a munkavállaló számára.
 

Nincs bérmegállapodás a Contitech cégnél

Január 18-án folytatódtak a tárgyalások a 2021. évi bérrendezésről, azonban a munkáltató nem tudott a korábbi 3%-os bérajánlatánál újabb ajánlatot adni.
Az MTSZSZ álláspontja szerint ez az ajánlat elfogadhatatlan, mivel alacsonyabb, mint az infláció mértéke. Az eddig lefolytatott tárgyalások így  eredménytelenül zárultak, ennek következtében a vállalat egyoldalú munkáltatói intézkedéssel vezeti be az idei bérfejlesztést.  

 

Egyeztetések a Szolnok Vasútijármű Javítási telephely ügyvivőjével

A MÁV-START szolnoki Vasútijármű Javítójának telephelye az elmúlt években kiemelt szerepet kapott a megújuló hazai vasúti járműgyártás kapcsán. Az MTSZSZ hosszú évek óta látja el az itt dolgozó vasutasok érdekvédelmét. A mostani megbeszélésen a munkavédelmi, az anyagellátási és a munkaidő-beosztásokhoz kapcsolódó kérdések mellett a járványügyi vészhelyzetet követő szakszervezeti programok egyeztetése történt meg.
 

Megbeszélés a Kühne+Nagel vállalat MTSZSZ ügyvivőjével

A kecskeméti Mercedes gyárban logisztikai feladatokat ellátó Kühne + Nagel cég ügyvivőjével tartott szakszervezetünk országos vezetése megbeszélést az elmúlt héten. Kiértékelték az elmúlt évben átalakult munkavégzéssel összefüggő feladatokat, illetve a dolgozói érdekképviselet megerősítésének, valamint a tagcsoport létszámának bővítési lehetőségeit.
 

Tárgyalások a Tetra Pak cég MTSZSZ ügyvivőjével

Az MTSZSZ az idei évre vonatkozólag még nem kötött bérmegállapodást a Tetra Pak cégnél, a további lehetőségekről tartott egyeztetést az MTSZSZ vezetése és a vállalatnál dolgozó ügyvivőnk. Az bérfejlesztésen túl az egyeztetésen a szakszervezeti kommunikáció, illetve a képzések és programok is megbeszélésre kerültek.

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása.

Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42
 

Visszanézhető a webináriumi sorozat

Az MTSZSZ webináriumi sorozatának videói megtekinthetőek a szakszervezetünk youtube csatornáján.

https://www.youtube.com/watch?v=vCPItRS2izQ&list=PLfFRsDsdANkA5XTe6WuZWT58lsQFakQJt