MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 40. hét

2021-10-04

Bérrendezés az SMP-nél

Az MTSZSZ-nek az év elején jeleztétek, hogy a 2020. október 31-i napon lezárt 6 havi munkaidőkeret elszámolásánál jelentős bércsökkenést tapasztaltatok, így konzultációt kezdeményeztünk a munkáltatónál.

A vizsgálatok alapján megállapítást nyert, hogy a munkaidőkeretek lezárásakor a Munkáltató a le nem dolgozott munkaórák után munkabér levonást hajtott végre, helytelenül.

A szakszervezeti egyeztetések eredményeképpen a mai napon a munkáltató bejelentette, hogy minden érintett munkavállalónak egy évre visszamenően, a 2021. szeptember havi munkabérében rendezi az elszámolási hibát. A korrekció a bérpapíron külön sorban fog megjelenni.

 

Egyeztetés a Mercedes tagcsoporttal

Az előző héten a kecskeméti Mercedes cégnél dolgozó ügyvivőinkkel tartott egyeztetést szakszervezetünk országos vezetése. A megbeszélés témája volt az autóipari cégeknél és beszállítóiknál kialakult foglalkoztatási helyzet a globálisan kialakult alapanyaghiány miatt. A következő időszakban esedékes üzemi tanácsi és munkavédelmi képviselő választáson esedékes stratégia is meghatározásra került.

 

MI MTSZSZ TAGOK VAGYUNK! Eta és Ildikó

Ismerd meg Te is az ebm-Papst cégnél dolgozó tagjaink, Eta és Ildikó gondolatait, akik elmondják, hogy az MTSZSZ 70 vállalatnál, 12.000 ember érdekvédelmét látja el 30 éves tapasztalattal. Szakszervezetünk a dolgozók anyagi biztonságáért és jogaiért küzd.

Részletek: MI MTSZSZ TAGOK VAGYUNK! Eta és Ildikó

 

Különdíjas lett az MTSZSZ csapata a Kispesti Főzőversenyen

Civil szervezetek számára főzőversenyt rendeztek október első vasárnapján, amelynek a kispesti Tichy Lajos Sportközpont adott otthont. Szakszervezetünk két csapattal is képviseltette magát, amelyen az Egészségügyi, az Ifjúsági, a Nyugdíjas Tagozat, valamint a MÁV-csoport vállalatainál dolgozó tagjaink vettek részt.

A neves szakmai zsűri különdíjjal jutalmazta csapatunk pörköltjét.

A rendezvényről készült fotók megtekinthetőek az MTSZSZ honlapján:

Különdíjas lett az MTSZSZ csapata a Kispesti Főzőversenyen

 

Egyeztetés a megváltozott munkaképességű munkavállalók érdekében

Az MTSZSZ mindig kiemelten fontosnak tartotta a társadalmi szerepvállalást, melynek keretében tárgyalásokat folytatott szakszervezetünk vezetése a Napraforgó Nonprofit Zrt vezetésével. Az együttműködés keretében a megváltozott munkaképességű munkavállalók segítéséről, a munkához jutás elősegítéséről, valamint a munkáltatóknál a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásával megbízott munkatársak képzésének és segítésének lehetőségeiről folytak egyeztetések.