MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 48. hét

2021-11-29

Tisztújítás a LIGA konföderációban

A LIGA konföderáció tisztújításán a szervezet társelnökévé választották Buzásné Putz Erzsébetet, az MTSZSZ elnökét. Sulyok Lászlót az MTSZSZ ügyvezető alelnökét, valamint Novodonszki Andrást az MTSZSZ felügyelő bizottságának az elnökét a LIGA konföderáció felügyelő bizottságának tagjává választották. 

https://mtszsz.hu/hirek/tisztujitas-a-liga-konfoderacioban

A tisztségviselők megválasztása mellett az elmúlt 4 év elnökségi beszámolója is elhangzott, valamint 2022-2025 közötti Liga program került ismertetésre.

 

Év végi juttatás a BKK dolgozóinak

A Budapesti Közlekedési Központban létrejött megállapodás alapján év végi egyszeri juttatás kerül kifizetésre december elő felében, amelynek összege bruttó 250 000 Ft a 2021. évben ledolgozott munkaidő arányában. Idén nem került sor általános bérfejlesztésre, de az év végi egyszeri juttatás összege az összes BKK dolgozó esetében átlagosan +5% többletjövedelmet jelent az éves bruttó átlagos alapbérhez viszonyítottan, ami a jegyellenőrök esetében +7%, a menetirányításban és helyszíni forgalomirányításban dolgozók esetében pedig közel +6%.

 

Ülésezett az MTSZSZ elnöksége

Az elnökségi ülésen értékelésre került a 2014-ben elfogadott középtávú stratégia időarányos megvalósulása, a szervezeti célok, a jogszabályi környezet, a szervezési lehetőségek, valamint a további kitörési pontok. Megfogalmazásra kerültek a következő időszakban elvégzendő hatékonyságot javító intézkedések, figyelemmel az MTSZSZ folyamatos növekedésére, a tagok elvárásaira a változó érdekvédelmi környezetben, valamint a járványügyi helyzet miatt megváltozott szakszervezeti tevékenység ellátásának lehetőségeire.

 

Az MTSZSZ köszönti az önkéntes véradókat

Magyarországon november 27 immáron 33 éve a Magyar Véradók Napja. Az egyik legönzetlenebb tevékenység az önkéntes véradás, amellyel emberi életek menthetőek meg. Az MTSZSZ az elmúlt évek során kiemelt figyelmet fordított a véradás népszerűsítésére, valamint a tevékenység elismerésére. Ennek keretében kezdeményezésünkre több kollektív szerződésben került rögzítésre a véradásért járó pótszabadságok bevezetése.

Legyél Te is véradó! Ments életet! Helyszínek, időpontok:

http://voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso/

 

Minden amit a szabadságról tudni érdemes

Az év vége közeledtével egy gyakoribb kérdés a szabadságok kiadása, a következő évre való átvitelének lehetősége. Ha kérdéseid vannak a szabadságok igénybevételéről, mennyiségéről akkor tekintsd meg a témában készült videónkat: Minden amit a szabadságról tudni érdemes

 

MI MTSZSZ TAGOK VAGYUNK! ÉS TE?

https://mtszsz.hu/galeria/mi-mtszsz-tagok-vagyunk