MTSZSZ Hírlevél 2021. év 6. hét

2021-02-08

 

MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 6. hét

 

Nem lehet tovább várni a bértárgyalások megkezdésével a MÁV-csoportban

Január végén megszületett a bérmegállapodás a minimálbérre és a garantált bérminimumra vonatkozólag, így minden adottá vált, hogy a közszolgáltatást végző közlekedési vállalatoknál is megkezdődjenek az idei évre vonatkozó bértárgyalások.

Az MTSZSZ január elején kezdeményezte a vállalat csoport elnök-vezérigazgatójánál a bértárgyalások mielőbbi megkezdését. A munkaerőpiaci helyzet, az infláció hatása és a vasútvállalat további eredményes működésének fenntartása miatt szükséges a bérek mielőbbi bérrendezése, figyelemmel arra, hogy MÁV-START-nál több év végén lejárt pótlékot a bértárgyalások alkalmával kíván rendezni a munkáltató.

A bértárgyalások során akkor tudunk még eredményesebbek lenni, ha a szakszervezeti tagságot olyanok is vállalják, akik eddig  nem voltak az MTSZSZ tagjai.

Csatlakozz hozzánk, legyél Te is tag: https://mtszsz.hu/csatlakozz

 

Bértárgyalások a Schäfer Oesterle Kft-nél

Az elmúlt héten megkezdődtek a bértárgyalások a bonyhádi Schäfer Oesterle Kft-nél, ahol az MTSZSZ álláspontja szerint a munkaerő megtartása érdekében a jövedelmek emelkedésének az infláció mértékénél magasabb mértékűnek kell lennie. Az egyeztetésen a foglalkoztatáspolitika, illetve a munkaerőpiac aktuális kérdései is megvitatásra kerültek.

 

Vizsgaösztönzők a MÁV-nál és a START-nál

A MÁV Zrt-nél további három évre (2023. december 31-ig) meghosszabbításra került a vizsgaösztönző megállapodás időbeli hatálya, amely még 2018 nyarán került megkötésre, a hatósági időszakos vizsgák sikeresebb teljesítése érekében.

A MÁV-START Zrt-nél az ugyanezen elven megkötött, szintén 2020. december 31-én lejárt megállapodást a munkáltató nem kívánta meghosszabbítani, mivel megítélése szerint nem mutatható ki kedvező hatása a vizsgák eredményességében.

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása.

Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

Megjelent a Gúla magazin 2021 / 1 száma

A magazin legújabb számában olvashatsz: új helyzetben az érdekképviseletek, munkavédelem 2020 - 2021, nem ússza meg a versenyszféra a fizetések további emelését, sikeres bérmegállapodások 2021. évre a Mercedes, Bosch, Opel Rail Cargo Hungaria vállalatoknál, webináriumi sorozat az MTSZSZ szervezésében,  bemutatkozik Kajtár Angéla és Preiszig Jánosné a Schäfer Oesterle Kft-nél működő tagszervezet ügyvivői, üzemi tanácsi munkavédelmi választások eredményei 2020 második félévében.

Az újság elolvasható: https://mtszsz.hu/file/downloader/25.pdf