MTSZSZ Hírlevél 2021. év 7. hét

2021-02-15

MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 7. hét

 

Folytatódtak a bértárgyalások az Oriflame Kft-nél

Második fordulójához érkezett a bértárgyalás az elmúlt héten az Oriflame vállalatnál. A bérek emelkedése mellett a kiegészítő juttatások emelése is a tárgyalások részét képezi. Megállapodás még nem jött létre, a tárgyalások folytatódnak.

 

Az MTSZSZ részt vesz a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia véleményezésében

Az MTSZSZ munkacsoportot hozott létre annak érdekében, hogy szakmai javaslatokat készítsen a Budapesti vasúti Agglomerációs Stratégiához.  A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia a fővárost és agglomerációját érintő elővárosi kötöttpályás közlekedésnek, azaz a MÁV elővárosi vasútvonalainak, illetve a hévvonalaknak a fejlesztéséről szóló, átfogó, hosszú távú célokat és az ezek eléréséhez szükséges fejlesztéseket meghatározó dokumentum, amely új alapokra helyezi a vasút és a hévek szerepét Budapest és térsége életében.

Szakszervezetünk az elmúlt években több alkalommal is készített szakvéleményeket, illetve adott javaslatokat országos vagy fővárosi közlekedés fejlesztési koncepciókhoz. (pl. Balázsi Mór terv) Célunk, hogy szakmai javaslatainkkal felhívjuk a döntéshozók figyelmét a stratégiában rejlő lehetőségek és erőforrások összhangjának megteremtésére.

 

Az MTSZSZ vette át a Vasútiszállítás Alágazati Párbeszéd Bizottság vezetését

Az idei évben a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete vezeti a Vasúti Alágazati Párbeszéd Bizottság (VÁPB) munkáját. A vasúti alágazatban működő szakszervezetek megállapodtak a VÁPB létrejöttekor az aktív működésében és elmondták, hogy érdekeltek abban, hogy ágazati Kollektív Szerződés jöjjön létre. Ezért kinyilvánították azon szándékukat, hogy ezzel is erősítik a munkaügyi kapcsolatok rendszerét az érintett munkáltatókkal.

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása.

 Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

Munkavégzés hideg környezetben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő időszakban, (leginkább Észak-Magyarországon) -15°C, helyenként -20°C köré csökken a hőmérséklet.

A szabadtéri munkahely hidegnek minősül, ha a várható napi középhőmérséklet a munkaidő 50 százaléknál hosszabb időtartamban a +4 °C-ot nem éri el. A zárttéri munkahely hidegnek minősül, ha a hőmérséklet a munkaidő 50 százaléknál hosszabb időtartamban a +10 °C-ot nem éri el. További tudnivalók: https://mtszsz.hu/hirek/munkavegzes-hideg-kornyezetben

 

Minden amit a szabadságról tudni lehet

Ha kérdéseid vannak a szabadság kiadásáról, igénybevételéről, mennyiségéről akkor tekintsd meg a témában készült videónkat: https://www.youtube.com/watch?v=4Cd5XixQ3iM