MTSZSZ Hírlevél 2021. év 9. hét

2021-03-01

 

Létrejött a bérmegállapodás a Magna Car Top Systems Kft-nél

Több tárgyalási fordulót követően megszületett a bérmegállapodás az MTSZSZ és a szügyi székhelyű Magna Car Top Systems Kft között.

2021. január 1-től visszamenőleges hatállyal a termelésben dolgozó munkavállalók részére átlagosan bruttó 7%-os mértékű alapbérfejlesztés kerül végrehajtásra. A minőségi-mennyiségi bónusz juttatás együttes összege bruttó 19.300 Ft-ra emelkedik. A munkáltató vállalja, hogy amennyiben a Magyar Kormány a 2021-es évben munkáltatói szociális hozzájárulási járulékcsökkentést hajt végre, akkor a szakszervezettel tárgyalást folytat annak felhasználásáról.  

 

Boldog születésnapot! MTSZSZ 31!

31 évvel ezelőtt, 1990. február 24-én alakult meg a Mérnökök Technikusok Szabad Szakszervezete. A 72 fővel megalakult érdekvédelmi szervezet létszáma mára meghaladta a 12 000 főt. 65 vállalatnál dolgozik az ország egész területén a munkavállalók magasabb béréért, a foglalkoztatás biztonságáért, valamint a munkakörülmények jobbá, élhetőbbé tételéért. Tagjai között kialakult  a szakmai összefogás, baráti kapcsolatok  alakultak a számos nagyszabású rendezvényeknek köszönhetően.

https://mtszsz.hu/hirek/mtszsz---31-ev

 

Alapbér-kiegészítés és bérpótlékok a MÁV Zrt.-nél

A MÁV Zrt 2021. június 30. napjáig – figyelemmel a foglalkoztatáspolitikai nehézségekre - egyoldalú intézkedéseket hajt végre.

10%-os mértékű alapbér-kiegészítésre kerül sor Budapest Pályavasúti Területi Igazgatóság meghatározott munkaköreiben. Ezen rendelkezés 68 szolgálati helyet érint.

5%-os mértékű alapbér-kiegészítés a fejpályaudvarok és bevezető szakaszai meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben. Ezen rendelkezés 68 szolgálati helyet érint.

10%-os mértékű alapbér-kiegészítés a TEB szakterület meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben.

4000 Ft/szolgálat összegű alapbér-kiegészítés meghatározott szolgálati helyeken, tolatásvezetői tevékenységet ellátók körében. 

A vasúti járművezetők balesetmentességének ösztönzése céljából juttat bérpótlékra vonatkozó jogosultságokat.

további részletek: https://mtszsz.hu/hirek/alapber-kiegeszitesek-es-berpotlekok-a-mav-zrt-nel

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása.

 Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42