MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 11. hét

2022-03-16

Szolidárisak vagyunk a pedagógusokkal

Az MTSZSZ szolidáris az oktatásban dolgozók sztrájk mozgalmával, a március 16-i munkabeszüntetés résztvevőivel, támogatóival. Jogos követeléseikkel egyetértünk és bérharcukat támogatjuk.

 

Foglalkoztatáspolitikai megállapodás a Rail Cargo Hungariánál

Hosszú tárgyalási folyamat lezárásaként létrejött az új Középtávú Foglalkoztatáspolitikai Megállapodás, mely 2028.-ig, további öt évre biztosítja a vállalat munkavállalói számára a stabil, kiszámítható foglalkoztatási feltételeket!

Az aláíró Felek a 2022 évre szóló bérmegállapodás megkötése során kötelezték el magukat, hogy a lejáró foglalkoztatáspolitikai megállapodás hatályának meghosszabbításaként új megállapodást kötnek. A 2022. március 9.-én aláírt dokumentum öt fejezetben:- Foglalkoztatáspolitika; Jövedelempolitika; Munka-és egészségvédelem; Munkaügyi kapcsolatok; Kollektív szerződés – rögzíti a felek által megfogalmazott és összehangolt közös érdekeket.

A folyamatosan változó piaci környezet foglalkoztatásra gyakorolt hatásait kezelő, illetve lehetőségeit kihasználó megállapodás megkötése példaértékű lehet a munka világában.

További részletek: https://mtszsz.hu/hirek/pelda-erteku-foglalkoztataspolitikai-megallapodas-a-rail-cargo-hungarianal

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!  

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása. Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

Akciós számlanyitás a CIB banknál

Akciónk keretében 2022. március 03. és 2022. március 18. között - amennyiben az Ügyfél CIB ECO vagy ECO Plusz bankszámlaszerződést köt – számlanyitást követően 25.000 Ft jóváírást teljesítünk az új bankszámláján. 
A jóváírás teljesítésének és a promócióban való részvételnek a feltételeit a „Promóciós szabályzat lakossági ügyfelek részére 25.000 Ft számlanyitási promóció” című szabályzat tartalmazza. Kérjük, hogy olvassa el a Promóciós Szabályzatban foglaltakat, mert a jóváírás csak az abban felsorolt feltételek hiánytalan teljesülése esetén jár.

https://www.cib.hu/Maganszemelyek/Bankszamlak/ECO_Bankszamla.html

 

MTSZSZ kvízjáték

Hányadik születésnapját ünnepelte az MTSZSZ 2022. február 24-én?

A. 12                                                  B. 22                                                  C. 32

Válaszokat a kviz@mtszsz.hu címre várjuk, március 25-én 12:00 óráig. A helyes megfejtést beküldők között MTSZSZ ajándékot sorsoljuk ki.