MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 13. hét

2022-03-28

Megszületett a bérmegállapodás az Infineon Technologies Kft-nél

Az elmúlt héten megszületett a bérmegállapodás a ceglédi Infineon Kft és az MTSZSZ között. A megállapodás alapján 2022. április 1-étől kerül sor a bérfejlesztésre.

A felek megállapodtak abban, hogy a Munkáltató átlagosan 15 %-os béremelést alkalmaz a direkt munkavállalók tekintetében, továbbá átlagosan 13 %-os bérfejlesztést hajt végre az indirekt dolgozók körében.

 

Taggyűlést tartottak a MTSZSZ Cargo mozdonyvezetői

2022. március 23-án taggyűlést tartottak a Rail Cargo Hungáriánál dolgozó tagjaink. Újabb ciklusra megválasztotta a Tagszervezet vezetőjét, Révész György személyében. A testület elkötelezett a Cargo mozdonyvezetőinek színvonalas érdekvédelme mellett, és a következő ciklusban is a „Veletek együtt, egymásért” elvet szem előtt tartva látják el az érdekvédelmi munkát. Elfogadták a 2022 évre szóló programtervezetet és szervezeti stratégiát.

 

Létrejött a bérmegállapodás az  Eurostyle Systems Bonyhád Kft-nél

Létrejött a bérmegállapodás az MTSZSZ és az Eurostyle Systems Bonyhád Kft. között.

A megállapodás alapján 2022. április 1-től valósul meg a több elemből álló bérfejlesztés, amelynek célja a munkabérek versenyképességének javítása a helyi munkaerőpiacon, az elvándorlás csökkentése, a teljesítmény ösztönzése, a kompetenciák javadalmazása.

  • Az alapbéremelés mértéke 7, 5 %
  • A direkt dolgozók havi prémiuma bruttó 55.000 Ft-ra növekszik
  • Jelenléti bónusz mértéke 150.000 Ft, amely év végén egy összegben kerül kifizetésre és 0-12 nap hiányzás között sávosan változik 50 % - 100 % - 150 % mértékben.
  • Évvégi bónusz mértéke 150.000 Ft (adott évi terv eredményének teljesülése)

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása. Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

Megalakult a LIGA konföderáció Ifjúsági Bizottsága

Megtartotta a LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Bizottsága az alakuló ülését. Tavaly év végén tisztújítás történt a konföderáció életében, amely érintette a LIGA Szakszervezetek rétegérdekeket képviselő bizottságait is.  A tisztújítással párhuzamosan a bizottságokba is újra tagokat lehetett jelölni. Az MTSZSZ ifjabb Dzama Demjén Lászlót jelölte, akit a konföderáció elnöksége bizottsági tagnak megválasztott. A bizottság a Szakszervezetek a helyreállításért projekt keretében előreláthatólag 2022. szeptemberében fogja megtartani éves ifjúsági rendezvényét, melynek témája a szakszervezeti digitalizáció lesz.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk.