MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 14. hét

2022-04-04

A szakszervezet szerepe, a kollektív szerződés jelentősége

A szakszervezet a munkavállalók érdekvédelme érdekében létrejött szervezet, amely rendezett munkaügyi kapcsolatokat, kiszámítható juttatási rendszereket biztosít, azoknál a cégeknél ahol jelen van. A kollektív szerződés kötésével többlet jogok és juttatások érhetőek el, de ezért mindenkinek tennie kell, mindenkinek vállalnia kell a szakszervezeti tagságot.

Akkor lehet kollektív szerződést kötni, valamint a tárgyalások során jó eredményt elérni, előnyösebb bérmegállapodásokat kötni, ha a szakszervezetnek sok tagja van. A tagság erőt jelent, ha Te is úgy gondolod, hogy erős érdekképviseletre van szükséged csatlakozz hozzánk: https://mtszsz.hu/csatlakozz

Bővebben az MTSZSZ webinárium: szakszervezet szerepe

 

Ingyenes szemvizsgálat Békéscsaba vasútállomáson

Az MTSZSZ mindenki számára ingyenes szemvizsgálatot szervez a Rapidus   Optikával közösen, Békéscsaba Vasútállomáson a Forgalmi oktatóteremben.

A vizsgálat ideje 2022. április 27-én 10:00-16:00 órák között. A vizsgálatot követően kedvezményes szemüveg vásárlási lehetőségre nyílik lehetőség. SZÉP kártyával történő fizetésre is van lehetőség.

Jelentkezés és további információ kérhető Jantyik Mariannánál a 06-30-397-3162 telefonszámon.

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása.

Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

Irány a természet, Téged is vár a Hotel Solar

2022.04.19-21. között a nagyatádi Hotel Solar szeretettel várja az MTSZSZ tagokat és családtagjait. 2 éjszaka szállás svédasztalos félpanzióval, 1 csodálatos természetközeli program (autóbuszos kirándulás Babócsára - Európa egyik legnagyobb nárcisz mezejére, Drávaszentesre a Duna-Dráva Bemutatóközpontba, valamint Barcsra – a Dráva Múzeumba) továbbá 1 ajándék fürdőbelépő. További részletek az mtszsztitkarsag@gmail.com és az infosolar@t-online.hu e-mail címen kérhető.

 

Az MTSZSZ kvízjáték nyertesei

A 11. heti MTSZSZ Hírlevélben kvízjátékot hirdettünk. A kérdés, amelyre a válaszokat vártuk: Hányadik születésnapját ünnepelte az MTSZSZ 2022. február 24-én?

A. 12                      B. 22                      C. 32

A helyes válasz a C (32. születésnapját ünnepli idén érdekképviseletünk)

Nyerteseink: Tretyák Mária, Szántó Gabriella. Gratulálunk!