MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 24 hét

2022-06-20

„Hozzál egy könyvet, vigyél egy könyvet” program indulása a Kerepesi úti székházban

Szakszervezeti kezdeményezésre a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete és a MÁV Zrt. megállapodást kötött az olvasás munkavállalók körében történő népszerűsítése, könyvek méltó elhelyezése, kezelése és széles körű hozzáférhetőségének biztosítása érdekében.

A megállapodás keretében a Kerepesi úti székház földszintjén könyvespolc került kihelyezésre, amelyről bármely munkavállaló elvihet egy könyvet, illetve el is helyezhet ott könyveket.

A megállapodást 2022. június 1-jén az MTSZSZ részéről Buzásné Putz Erzsébet elnök, a MÁV Zrt. részéről pedig Steininger Zsolt humánerőforrás vezérigazgató-helyettes és Kovács Tamás humánerőforrás gazdálkodási igazgató írtak alá.

Steininger Zsolt elmondta, hogy a megállapodás további nem titkolt célja az, hogy egy „becsületkassza” alapon működő újabb értéket teremtsünk a munkahelyi közösség számára.

Buzásné Putz Erzsébet kiemelte, hogy a közösségépítés mellett az olvasás kikapcsol, pihentet, szórakoztat, bővíti a szókincset, „Olvasni jó!” A program tapasztalatai alapján más helyszíneken is kezdeményezik könyvespolc kihelyezését.

 

Jobb autóbusz menetrend segíti a Bosch-ban dolgozó tagjainkat

Többen is megkeresték szakszervezetünket, hogy Ózdon lakó és onnan munkábajáró tagjainknak segítsünk. Indokolt lenne a Domaháza – Ózd - Miskolc vonalon közlekedő HOMM- os busznak plusz egy megálló beiktatása a menetrendbe. Ezzel az otthon töltött növekedne illetve az időjárási körülményeknek való kitettség csökkenne. A vállalat vezetésével történt egyeztetés és pontosítás után javaslatunk elfogadásara került, újabb megálló került beiktatásra, így javultak a munkába járás és hazautazás körülményei.

A Te problémáidat is segítünk megoldani. Legyél Te is tag: https://mtszsz.hu/csatlakozz

 

Ismét ingyenes szemvizsgálat Budapesten

Az MTSZSZ ingyenes szemészeti szűrést tart 2022. június 16-án 10:00-18:00 órák között a Premium Vision Szemészet és Optikánál, 1075 Budapest Asbóth utca 14-ben, 210 m-re a BKK székházától. Mindenki jogosult az ingyenes szemvizsgálatra és 20% kedvezményre szemüveg rendelés esetén. Az MTSZSZ tagok 40% vásárlási kedvezményben részesülnek, amelyet SZÉP kártyával is lehet fizetni. Jelentkezés: Réczkai Gabriellánál a 06-1-511-18-04 telefonszámon vagy a https://www.mtszsz.hu/foglalas/bkk/ oldalon.

 

Ismét várja tagjainkat a nagyatádi Hotel Solar

A szelíd lankájú Belső- Somogy déli részén, festői szépségű erdők, rétek között található Magyarország egyik legbájosabb kisvárosa NagyatádEgész évben szeretettel várja az MTSZSZ tagokat és kedves családjukat a városban található Hotel Solar. A korábbiaknak megfelelően a szállás és étkezés árából 10% kedvezményt biztosítunk szakszervezetünk tagjaink.

További részletek: https://hotelsolar.hu/