MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 26 hét

2023-04-11

Az MTSZSZ képviselte az Ágazati Párbeszéd Bizottságok Tanácsa ülésén a vasúti ágazatot

Az elmúlt héten tartotta újabb plenáris ülését az Ágazati Párbeszéd Bizottságok Tanácsa (ÁPBT) amelyen az ágazatot a soros elnöki feladatokat ellátó MTSZSZ képviselte.

Beszámoló hangzott el az ÁPB-k 2021. évi támogatásának felhasználásáról, valamint a 2022. évi szakmai programjainak megvalósításáról.

Az ÁPB az ágazat helyzetét, fejlődését, gazdasági és munkaügyi folyamatait érintő kérdésekkel foglalkozik, úgy hogy az érdekképviseletek ezen keresztül egymás tájékoztatják, konzultációt folytatnak, állást foglalnak. Az ÁPB-k éves munkaterv alapján programokat is megvalósítanak: szakmai anyagokat, elemzéseket készítenek, konferenciákat, képzéseket, tanulmányutakat szerveznek, valamint tárgyalásokat folytatnak kollektív szerződések, megállapodások kialakítása céljából.

 

Egyeztetés a SIIX cégnél dolgozó új ügyvivővel

Szakszervezetünknek új ügyvivője van a nagykőrösi SIIX cégnél, akivel egyeztettük az elmúlt héten az érdekvédelmi startégiát, a vállalatnál lévő lehetőségeket, valamint a tagság jobb megszólítása érdekében a kommunikációs fejlődés lehetőségeit.

A cég magyarországi leányvállalatát 2016 őszén alapították, a gyár építése 2017 folyamán zajlott, az MTSZSZ tagcsoport 2018-ban alakult meg.

 

Adj vért és ments meg három életet

Az Országos Vérellátó Szolgálatnak naponta 1600-1800 véradóra van szüksége, hogy biztosítani tudja az egészségügyi ellátáshoz szükséges vérmennyiséget.

Az alábbi linken kiválaszthatod legmegfelelőbb helyszínt és időpontot:
https://www.ovsz.hu/hol-adhatok-vert

Kérjük, ha egészségi állapotod engedi, vegyél részt szervezett véradáson.

Az MTSZSZ kezdeményezésére, több vállalatnál pótszabadság illeti meg az önkéntes véradókat.

 

Készüljünk a VI. MTSZSZ Családi napra

Két év - világjárvány okozta - lezárásokat követően az idei évben ismét megrendezzük szakszervezetünk legnagyobb rendezvényét a Családi Napot.

Időpontja: 2022. szeptember 10.

Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park (Budapest, XIV. kerület, Tatai út 95.sz)

A jelentkezés módjáról, feltételeiről és a programokról a következő hetekben folyamatosan hírt adunk kommunikációs csatornáinkon.

 

Figyelem: Az országos tisztifőorvos 2022. június 27-én hétfőn 00:00 órától 2022. június 30. csütörtök 24:00 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki.