MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 27 hét

2022-07-04

A növekvő infláció miatt újra kell tárgyalni a béreket

A legtöbb vállalatnál a tavalyi év végén, illetve ez év első hónapjaiban jöttek létre a bérmegállapodások, amelynek alapját az akkor ismert és akkor előre jelzett gazdasági mutatók határozták meg.

Az elmúlt hónapokban jelentősen megnehezedett a dolgozók megélhetése, az árak nagy mértékben emelkedtek. Május végére az infláció 10, 7 %-os mértéket ért el, az élelmiszerek ára több, mint 20%-kal emelkedett.

Az MTSZSZ a kialakult gazdasági helyzet miatt több cégnél kezdeményezett bérkorrekciós tárgyalásokat.

Nagyon fontos, hogy ne csak év végén rendezzük a béreket, hanem folyamatosan figyeljük a gazdasági folyamatokat, az árak alakulását és év közben is történjen meg a jövedelmek ahhoz való igazítása.

 

Köszönjük az egészségügyi dolgozók munkáját

Az MTSZSZ köszöntötte az orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat Semmelweis napon, a magyar egészségügy napján.

2007 tavaszán alakult meg szakszervezetünk Egészségügyi Tagozata, ahová azóta számos orvos, ápoló, illetve egészségügyi intézmény dolgozója csatlakozott.

 

Érdekegyeztetés a MÁV-VOLÁN-csoportban

Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács ülésén tárgyaltak a vasutasnaphoz kapcsolódó juttatásról az érdekképviseletek és a vállalat vezetése. A MÁV-VOLÁN-csoport vezetése fontosnak tartja a vasutasnapi juttatást, ezért az illetékes minisztériummal is egyeztet a következő heti szakszervezetekkel tartandó tárgyalásig.

A tárgyaláson a vállalatcsoport egészére megkötendő foglalkoztatáspolitikai megállapodás kérdéséről is egyeztettek.

 

Folytatódik a hőségriadó

Tartósan magas hőmérsékletű munkakörnyezetben a fizikai munka végzése megnöveli a hőártalmak (pl. hőguta) kialakulásának kockázatát, valamint a szervezetünkben kialakuló élettani reakciók (pl. figyelem csökkenés, reakcióidő növekedés, fáradékonyság) növelik a munkahelyi balesetek bekövetkezésének kockázatát is. Hőhullámok idején a munkavégzés fokozott megterhelést jelent a szervezetre, az átlagosnál melegebb időben az egészséges szervezetet is extrém igénybevétel érheti.

További tudnivalók: https://mtszsz.hu/hirek/figyelem---hosegriado

 

Kedvezményes SUP bérlés és vásárlási lehetőség az MTSZSZ tagjainak

Az MTSZSZ tagjai kedvezményesen 10.000 Ft-tal olcsóbban, illetve 10 % kedvezménnyel vásárolhatnak SUP-ot, hogy a nyári szabadság jobban teljen. A SUP állószörf vagy állva-evezés. Egy olyan szabadidős tevékenység, amit bárki, korra és nemre való tekintet nélkül kipróbálhat.

SUP bérlés 3000 Ft-tól!

További információ:www.supotneked.hu E-mail:info@supotneked.hu telefonszám:+36/30/625-7652.