MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 28 hét

2022-07-11

Vasutasnap 2022

Idén 72. alkalommal ünnepelhettük a vasutasnapot. Hosszú ideje július második hétvégéjén gyűlnek össze a vasutasok nagy családjába tartozók, hogy megemlékezzenek az elődökről, új vasúti tiszteket avassanak és kellemesen szórakozzanak, kicsit elfelejtkezve a mindennapok gondjairól. Hazánkban már a XX. század elején felvetődött a gondolat, hogy a vasutasok napját megünnepeljék, de több esztendőt kellett várni az első vasutasnapra, amelyet 1951-től augusztus, 1961-től július második hétvégéjén ünneplünk egy kormányhatározat alapján.

 

Július 11-22 között nyilatkozhatnak a vasutasok

Azok a vasutasok, akiknek a munkaviszonya 2022. július 1 előtt létesült, július 11-22 között nyilatkozhatnak arról, hogy a nettó 150.000 Ft helyett 203.000 Ft SZÉP kártya jutatást kívánják igénybe venni. Azok a dolgozók, akik nem nyilatkoznak számukra a munkáltató a pénz juttatást biztosítja, tehát nyilatkozni csak azoknak kell, akik a juttatást a SZÉP kártyára kérik.

A SZÉP kártyát választók számára a szálláshely alszámlára történik az utalás, de ez év végéig az alszámlák átjárhatók.

 

Bérrendezés a Tetra Pak munkavállalóinak

A jelentősen megnövekedett infláció miatt és a vállalat piaci pozíciójának megerősítése érdekében a Tetra Pak munkavállalói év közbeni béremelést kapnak július 1-től. A fizikai munkakörökben legmagasabb 10%, a gépkezelők körében 4% és 3% emelés történik, míg a mérnöki, labori, szellemi munkavállalók 4% emelésben részesülnek egyéni pozicionálás alapján.

 

Júliusban minden csütörtökön ingyenes szemvizsgálat Budapesten

Az MTSZSZ ingyenes szemészeti szűrést tart 2022. július hónap minden csütörtöki napján (július 14, 21, 28) 10:00-18:00 órák között a Premium Vision Szemészet és Optikánál, 1075 Budapest Asbóth utca 14-ben, 200 m-re a BKK székházától.

Mindenki jogosult az ingyenes szemvizsgálatra és 20% kedvezményre szemüveg rendelés esetén. Az MTSZSZ tagok 40% vásárlási kedvezményben részesülnek, amelyet SZÉP kártyával is lehet fizetni. Jelentkezés: Réczkai Gabriellánál a 06-1-511-18-04 telefonszámon vagy a https://www.mtszsz.hu/foglalas/bkk/ oldalon.

 

Az MTSZSZ tagjai 10 % kedvezménnyel borozhatnak Hercegkúton

Tokaj-Hegyalja egyik gyöngyszeme a Sárospataktól 5 km-re fekvő Hercegkút. A település fő nevezetességei közül kiemelkedő a Kőporosi és a Gombos-hegyi Pincesor, melyek a Világörökség részét képezik. A Gomboshegyi pincesoron található a Hutka Bormanufaktúra, amely 16 fő befogadására alkalmas családi pincével rendelkezik. A borkóstolás árából és a forgalmazott termékekből 10 % kedvezményt nyújtunk az MTSZSZ tagok számára

forgalmazott termékekből 10 % kedvezményt nyújtunk az MTSZSZ tagok számára

Részletek: Kedvezményes borozás Hercegkúton

                   Hutka Bormanufaktura