MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 34. hét

2023-04-11

Regisztrálj Te is a szeptember 10-i MTSZSZ Családi Napra

Az idei évben szeptember 10-én (szombaton) rendezzük meg az MTSZSZ Családi Napot, a budapesti Vasúttörténeti Parkban.

Egész nap színes és érdekes programok várják a kilátogatókat, gyerekeknek csillámtetoválás, mozdonyszimulátor, kvízjáték és tombola, bűvöskocka kirakó verseny, tárlatvezetés a parkban, fordítókorongozás, kisvasutazás teszi változatossá a napot.

Jelentkezési határidő augusztus 31-ig: https://mtszsz.hu/foglalas/csaladinap/ linkre való kattintással vagy a + 36 1 511 1804 telefonszámon lehetséges.

 

Ingyenes energetikai tanácsadás az MTSZSZ tagok számára

Ingyenesen nyújt energiamegtakarítási tanácsokat a Magyar Mérnöki Kamara az MTSZSZ-szel való együttműködés alapján. A tanácsadás kiterjedhet a nyílászárók cseréjétől, a falak szigetelésén és a megújuló energia használatán át a fűtési vagy elektromos rendszerek kiépítéséig, valamint felújításáig, az alkalmazott technológiák megújításáig minden beruházásra, amelynek célja az energiamegtakarítás a hatékonyabb energiahasználattal.

További részletek: https://mtszsz.hu/hirek/ingyenes-energetikai-tanacsadas

 

Az MTSZSZ ingyen biztosít jogsegélyt tagjainak

Az érdekképviselet mellett a jogi segítségnyújtás, illetve tanácsadás a legfontosabb szakszervezeti tevékenység. A munkaszerződések esetleges módosítása során minden szónak, kifejezésnek jelentősége van, így fontos, hogy az aláírás előtt egyértelműek legyenek a következmények. Jogászaink segítséget nyújtanak egyéb - családjogi vagy polgárjogi - ügyekben is. Szakszervezetünk jogászának tanácsai az alábbi videóban tekinthetőek meg: https://www.youtube.com/watch?v=tdmDx8sFM3c&t=64s

 

Az MTSZSZ kvízjáték nyertesei

A 33. heti MTSZSZ Hírlevélben kvízjátékot hirdettünk.

A kérdés, amelyre a válaszokat vártuk: Sorolj fel az MTSZSZ alapelvei közül kettőt.

A lehetséges helyes válaszok: szolidaritás, szociális érzékenység, tag központúság, szakértelem, tagok bevonása, folyamatos fejlesztés, társadalmi szerepvállalás, demokratikus működés. Nyertesünk: Veszteg Gabriella. Gratulálunk!

 

Jelezd, ha megváltoznak az elérhetőségeid

Amennyiben megváltozik a munkahelyed, a munkavégzési helyed, az e-mail címed vagy a telefonszámod kérjük jelezd számunkra, hiszen csak így tudjuk biztosítani, hogy valamennyi információt és szakszervezeti juttatást időben eljuttassunk a számodra.

 

Változik a közlekedési szolgáltatók bérleteinek az érvénytartalma

A Technológiai és Ipari Minisztérium megrendelői döntése nyomán a MÁV és a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi buszos szolgáltatók augusztus 27-től mindegyik járatukon elfogadják a szeptemberi dolgozói és tanulóbérleteket. Így a bérletek érvényességi időtartama öt teljes nappal meghosszabbodik.