MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 35. hét

2023-04-11

Támogatás a megváltozott munkaképességű MÁV Zrt. dolgozóknak

A MÁV Zrt. a szakszervezetekkel kötött megállapodás alapján a nehéz helyzetben lévő dolgozóinak 2022. szeptember 1-től havi bruttó 20.000 Ft/fő
önkéntes egészségpénztári támogatást biztosít minden
megváltozott munkaképességű munkavállalójának.

További részletek: https://mtszsz.hu/hirek/tamogatas-a-megvaltozott-munkakepessegu-mav-zrt-dolgozoknak

 

Bérkiegészítés a Magna Car Top Systems cégnél

Az MTSZSZ megállapodott a Magna Car Top Systems cég vezetésével arról, hogy a
megnövekedett infláció és az energiaárak jelentős emelkedésének
kompenzálására ebben az évben két alkalommal nettó 20 000.- Ft
bérkiegészítést kapnak a dolgozók.

Az idei évre eredetileg 18%-os mértékű alapbéremelésben állapodott meg szakszervezetünk a szügyi Kft-nél a direkt munkavállalók számára Az MTSZSZ több mint, tíz éve látja el a dolgozók érdekképviseletét a vállalatnál, az eltelt évek során számos alkalommal kötött sikeres bérmegállapodást.

 

Nőtt a foglalkoztatottak száma

2022. május–júliusban az egy évvel korábbihoz képest a foglalkoztatottak létszáma 52 ezer fővel nagyobb, 4 millió 699 ezer fő volt. Míg a hazai elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 57 ezerrel, a külföldön dolgozóké pedig 6 ezerrel nőtt, addig a közfoglalkoztatottaké 11 ezerrel csökkent.

 

Kiadványainak segítenek eligazodni a munkajogi kérdésekben

Az MTSZSZ munkajogi, érdekvédelmi kiadványai segítenek számodra megismerni a legfontosabb, éppen aktuális minden dolgozót érintő olyan kérdéseket, amiket talán sose mernél feltenni a munkahelyeden.

A kiadványok megtekinthetőek és letölthetőek honlapunkról a https://mtszsz.hu/kiadvanyaink oldalról.

 

Várjuk tagjainkat a VI. MTSZSZ Családi Napon

Az idei évben szeptember 10-én (szombaton) rendezzük meg az MTSZSZ Családi Napot, a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A rendezvény 10.00 órakor kezdődik.

Egész nap színes és érdekes programok várják a kilátogatókat, gyerekeknek csillámtetoválás, mozdonyszimulátor, kvízjáték és tombola, bűvöskocka kirakó verseny, tárlatvezetés a parkban, fordítókorongozás, kisvasutazás teszi változatossá a napot.

Jelentkezési határidő augusztus 31-ig: https://mtszsz.hu/foglalas/csaladinap/ linkre való kattintással vagy a + 36 1 511 1804 telefonszámon lehetséges.