MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 38. hét

2022-09-21

Kezdődnek a bértárgyalások a minimálbérről

Szeptember második felében ismét összeül a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, hogy megkezdődjenek az érdemi egyeztetések a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum mértékéről. Az idei bértárgyalásokat beárnyékolják a gazdasági nehézségek, emiatt a korábbiaknál élesebb vitákra lehet számítani.

 

Soron kívüli anyagi támogatás az Opel cégnél dolgozó munkavállalók részére

A magas infláció, különösen az élelmiszerárak és a rezsiköltségek hirtelen emelkedése jelentős kihívást jelent a háztartások számára.

A támogatási csomag magában foglal készpénzkifizetést és alapbéremelést is, az alábbiak szerint:

  • Br. 150,000 Ft egyszeri kifizetés, mely 3 egyenlő részletben, 2022. október, november és december hónapokban kerül folyósításra, hóközi kifizetéssel (tervezetten minden hó 22-25 között).
  • A 2023. évi bérmegállapodásban szereplő, br. 20,000 Ft egységes béremelés hatályának módosítása 2023. júliusról 2023. januárra.

Ily módon 2023. januárjában kettő általános, minden munkatársat érintő alapbéremelésre kerül majd sor.Egyrészt a fent említett, előrehozott, br. 20,000 Ft-os alapbéremelésre, illetve ugyanezzel a hatállyal a megélhetési költségkompenzációs béremelésre is.

Az MTSZSZ több vállalatnál kezdeményezett tárgyalásokat egy soron kívüli bérkompenzációról a megnövekedett megélhetési költségek miatt.

 

Megjelentek a MÁV-Volán-csoport esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj pályázatai

MÁV-Volán-csoport fontosnak tartja a magyar családok támogatását. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezért idén is meghirdetésre kerül a tanulói esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj és a vasutas és volános árvák részére létrehozott ösztöndíj, amelyek arra hivatottak, hogy megkönnyítsék a fiatalok tanulásával járó költségek kifizetését.

A pályázati felhívások megtalálhatóak az alábbi weboldalon

https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/eselyegyenloseget-elosegito-osztondijak

A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatók be, a fenti weboldalon található pályázati űrlapon.

 

Szeptember 22-én és 29-én ingyenes szemvizsgálat Budapesten

Az MTSZSZ ingyenes szemészeti szűrést tart 2022. szeptember 22-én és 29-én 10:00-18:00 órák között a Premium Vision Szemészet és Optikánál, 1075 Budapest Asbóth utca 14-ben, pár perc sétára a Deák tértől. Mindenki jogosult az ingyenes szemvizsgálatra. Az MTSZSZ tagok 40% vásárlási kedvezményben részesülnek, amelyet SZÉP kártyával is lehet fizetni. Jelentkezés: Réczkai Gabriellánál a 06-1-511-18-04 telefonszámon vagy a https://www.mtszsz.hu/foglalas/bkk/ oldalon lehetséges.