MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 39. hét

2022-09-26

Az MTSZSZ előtt álló feladatok

A MTSZSZ számára sok feladatot hoz a következő őszi időszak. Ismeretes, hogy az elmúlt hónapokban jelentősen megemelkedő infláció miatt megugrottak az élelmiszer árak, illetve megemelkedtek az energiahordozók költségei, így mindennapi életünk drágábbá vált. Az MTSZSZ már eddig is a versenyszféra több vállalatnál (pl. ebm Papst, TetraPak, Opel) eredményesen tárgyalt egy soron kívüli anyagi kompenzációról, ezeket a tárgyalásokat tovább kell folytatnunk valamennyi vállalatnál. 

El kell kezdeni a 2023. évre vonatkozó bértárgyalásokat a versenyszféra és a közszolgáltató vállalatoknál, azoknál a cégeknél ahol már van megkötött bérmegállapodás, újra kell tárgyalni a kialakult gazdasági helyzet miatt.

Nem mehetünk el az állami cégeknél előírt 18 fokos hőmérsékleti szabályozás mellett sem.

Fel kell lépni és küzdeni kell az eddigi elért távmunka és home office szabályok fenntartásáért.

A következő évtől új alapokra helyezik az autóbuszos és vasúti elővárosi, regionális és országos közösségi közlekedési közszolgáltatások szervezését, ez a változás várhatóan több tagunkat is érinteni fogja a MÁV-START-nál, a KTI-nél, a Volánbusznál, illetve a VPE-nél. Az érintett MTSZSZ tagok érdekeinek védelmét és jogi segítségét biztosítani fogjuk.

A mindennapokban továbbra is dolgozunk azon, hogy a munkaidő-beosztások során megvalósuljon a munka és a magánélet egyensúlya, amely sok esetben jelenleg nem elfogadható.

Látható, hogy az elmúlt évek nyugodtabb szakaszaihoz képest mozgalmasabb ősz vár az érdekképviseletekre, soha ilyen szükség még nem volt a szakszervezetekre, hogy az eddigi eredményeket megőrizzük. Most kiemelten fontos, hogy Te és valamennyi munkatársad tagja legyen az MTSZSZ-nek, mert csak így tudunk eredményesek lenni.

Csatlakozz hozzánk: https://mtszsz.hu/csatlakozz

 

MTSZSZ őszi kvízjáték

Hányadik MTSZSZ Családi Napot tartottuk 2022. szeptember 10-én?

A. I               B. III.                   C. VI

Segítség: https://mtszsz.hu/esemenyek/vi-mtszsz-csaladi-nap oldalon található.

Válaszokat a kviz@mtszsz.hu címre várjuk, október 1-én 12:00 óráig. A helyes megfejtést beküldők között MTSZSZ ajándékot sorsoljuk ki.

 

Bővült a Hotel & More Partnerprogram kínálata

A Hotel & More szállodáiban az MTSZSZ tagok 15% kedvezményben részesülnek a szállodák csomagajánlataikból és az 1 éjszakára vonatkozó árakból.

A 15% kedvezmény kizárólag online foglalás esetén (csak a szállodák saját online felületein vagy a www.hmhotels.hu oldalon keresztül) a promócióskód megadásával kerül biztosításra.

A Hotel & More Partnerprogramban aktuálisan résztvevő szállodák - melyek Magyarország közkedvelt régióiban (Budapest, Balaton, Alföld) és Határon túl találhatóak - listáját itt találhatóak: Hotel & More Partnerprogram (eventsandmore.hu)  A promócióskódot tagjaink az mtszsztitkarsag@gmail.com vagy a 06-1-511-1804 telefonszámon kérhetik.