MTSZSZ HÍRLEVÉL 2023. év 13. hét

2023-03-30

Értekezletet tartottak az MTSZSZ Cargo Mozdonyvezetők Szervezetének ügyvivői

A Tagszervezet létrehozta Záhonyban működő új Tagcsoportját, így már öt területen folytat helyi képviselettel érdekvédelmi tevékenységet.

Dusza Attila kolléga, a Miskolci Tagcsoport ügyvivője 10 év sikeres ügyvivői munka után nyugdíjazásával lemondott tisztségéről. Ez úton is köszönjük a közösségért végzett munkáját, amit elhivatottsággal, szakmai felkészültségével, és emberi hozzáállásával kimagaslóan végzett!

Buzásné Putz Erzsébet – az MTSZSZ elnöke – tájékoztatta az ügyvivőket a munkavállalók helyzetéről és a kollektív érdekvédelem jelentőségéről, és megköszönte a munkájukat.

Révész György, a Tagszervezet vezetője ismertette a 2023-as év kihívásait, a várható érdekvédelmi feladatokat.

 

Új Európai Uniós direktíva a minimálbérről

A jogi háttér ismertetését követően Buzásné Putz Erzsébet, a Liga Szakszervezetek társelnöke is előadást tartott az ÉTOSZ Üzemi tanács Akadémia programsorozat keretében  a szakszervezetek stratégiájáról a kollektív szerződések lefedettségének növelése érdekében. Tovább>>>

 

Szakszervezeti egyeztetés Stellantis Szentgotthárd Kft. ( Opel Magyarország ) ügyvivőivel

Nyitrai Gábor az MTSZSZ versenyszféráért felelős alelnöke és Dzama-Demjén László szervezetfejlesztésért felelős alelnöke találkozott Herczeg Szabolcs ügyvivővel és Papp Annamária ügyvivő helyettessel., valamint a gyárban dolgozó szakszervezeti tagokkal

A helyi vezetők bemutatták a gyárat és ismertették a helyi sajátosságokat problémákat. 

Sikeres szemészeti szűrést tartott az MTSZSZ a gyárban, melyen 30 fő vett részt a vizsgálatokon.

 

A versenyszféra és a költségvetés legtöbb vállalatánál a fizetések reálértékének megőrzése volt a cél.

A bérrendezésből ugyanakkor pont azok a magasan képzett munkavállalók maradtak ki, akiknek a tudására és tapasztalatára egyre nagyobb szükség van. Az infláció a magas fizetéseket is kikezdte Sajnos az idén is azt tapasztaltuk a bértárgyalások során, hogy a munkáltatók elsősorban az alacsonyabb keresetű, jellemzően a fizikai munkakörökben dolgozók bérét emelték az infláció mértékével, vagy akár azt meghaladóan.

Közben a diplomás, akár több évtizedes munkatapasztalattal bíró szellemi munkakörökben dolgozók jóval infláció alatti fizetésemelésben részesülnek, de nem ritka, hogy esetükben a béremelés el is marad

– mutatott rá a Napi.hu megkeresésére Buzásné Putz Erzsébet. Tovább>>> napi.hu

 

Adó 1 % Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány számára

Segítsd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt, amelynek célja a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének hátrányos helyzetben lévő tagjainak és családjuknak a támogatása.

Adószámunk: 18647615-1-42

(1087, Budapest, Kerepesi út 1-5)

Ha nem rendelkeztél még az SZJA 1+1%-áról, azt a bevallástól függetlenül 2023. május 22-ig még megteheted!