MTSZSZ HÍRLEVÉL 2023. év 2. hét

2023-03-13

Tárgyalás a bérekről a Főváros Önkormányzatnál

 

Elkezdődtek a tárgyalások a Fővárosi Önkormányzatnál a 2023. évre vonatkozó bérekről. A 2021-ben kötött megállapodás alapján az erre irányuló konkrét megállapodásokat az egyes cégeknél kell majd megkötni, ezt megelőzően néhány elvi kérdést még a Fővárosi Önkormányzattal kell egyeztetni. Az MTSZSZ az alapbérek emelése mellett, fontosnak tartja a diplomás minimálbér bevezetését, valamint a Budapest pótlék egységesítését és alkalmazását. A tárgyalásokon az MTSZSZ által képviselt tagok a Budapest Közút, a BKK, és a BKV munkavállalói.

 

Üzemi tanácsi és munkavédelmi képviselő-választások a MÁV FKG Kft-nél!

 

A választás időpontja 2023. január 23-24-25-26 Kérünk minden kedves FKG-s munkavállaló kollégát, hogy vegyen részt a szavazáson és támogassátok jelöltjeinket!

Jelöltlista:>>>

https://mtszsz.hu/hirek/uzemi-tanacsi-es-munkavedelmi-kepviselo-valasztasok-a-mav-fkg-kft-nel

 

Béremelés hiányában tömegével veszíthetik el alkalmazottaikat az állami cégek 

Mintegy kétszázezer, állami közszolgáltatónál dolgozó ember vár arra, hogy béreik legalább az inflációt követő mértékben emelkedjenek. A MÁV, a Volánbusz, a Posta, és az állami vízszolgáltatók szakszervezetei minél előbb szeretnék a megállapodást tető alá hozni a kormánnyal, mert félő, hogy tömegek hagynák ott ezeket a vállalatokat megfelelő bérrendezés hiányában. Egyelőre annyit tudni, hogy a kormánynak szándékában áll tárgyalni a bérekről.
/az ATV Híradó riportja./

 

Hotel & More ajánlatok:

 

Indítsa az évet egy gyógyító pihenéssel Hévízen. Vegye igénybe az MTSZSZ kedvezményt! Promóciós kódot tagok igényelhetik az udulés@mtszsz.hu email címen!

Most 25% kedvezménnyel foglalható a legnépszerűbb 2 éjszakás csomagunk. Ne maradjon le a legjobb árról és foglalja le a téli pihenését még ma a festői Hévíz városában. Nyugodt, csendes és családias közeg várja. Ne feledje, nálunk ki sem kell mozdulnia mert helyben van a gyógyvíz.

Ajándékozzon szerelmének tökéletes pihenést a Hotel & More szállodáiban!

Lepje meg szerelmét tetszőleges összegben vásárolt értékutalvánnyal és töltsenek el néhány felejthetetlen napot a Hotel & More szállodáiban. Legyen szó eldugott vagy épp városi kikapcsolódásról, a Hotel & More szállodái mindig a legjobb választás!

 

Részletek>>>

https://hmhotels.hu/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=nwsltr-2023-01-08&_htlztrcmp=3092