MTSZSZ HÍRLEVÉL 2023. év 4. hét

2023-03-13

MÁV-VOLÁN Csoport Érdekegyeztető Tanácsa (CSÉT) a 2023-as bérekről tárgyalt

2023. január 19-én ülésezett a CSÉT.

A partnerek kifejtették álláspontjukat, majd a munkáltató ajánlatot tett a 2023-as évi bérek emelésére.

A munkáltató ajánlatát a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete nem fogadta el.

A tárgyalások ezen a héten folytatódnak.

Buzásné Putz Erzsébet, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének (MTSZSZ) elnöke a Napi.hu megkeresésére elmondta, hogy a munkavállalói oldal álláspontja világos:

Legalább akkora alapbéremelést kell adni minden vasutasnak, hogy a fizetésük reálértéke ne csökkenjen. Ehhez átlagosan legalább 15 százalékos bérrendezésre van szükség.

Tovább>>>https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/fizetesek-mac-beremeles-vasut-bertargyalas-fizetes.766311.html?fbclid=IwAR2e8V4ZqjcmGigvOaMEpk6Kq4Yz-62B6SQmQDBiRIGo2-9x6kdr89NlzIE

A Mercedes Benz Manufacturing Hungary minden dolgozója bruttó 870 ezer forintos bónuszt kap

A bruttó 870 ezer forintos összeg egy egyszeri kifizetés formájában, április elején, a márciusi fizetéssel együtt kerül a munkavállalók számláira.

A nyereségrészesedés az egyik eleme annak a 2022. decemberi bérmegállapodásnak, amelyet a vállalat a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezetével és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ) folytatott sikeres tárgyalások után kötött.

Emelkedett az üzemanyag hozzájárulás a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft-nél

A MTSZSZ sikeres tárgyalások után elérte, hogy 2023. január 1-től, visszamenőleges hatállyal megemelik a munkába járás támogatások közül az üzemanyag támogatás kilométer díját nettó 15 Ft/km-ről nettó 30 Ft/km-re.

Üzemi tanácsi és munkavédelmi képviselő-választások a MÁV FKG Kft-nél!

A választás időpontja 2023. január 23-24-25-26 Kérünk minden kedves FKG-s munkavállaló kollégát, hogy vegyen részt a szavazáson és támogassátok jelöltjeinket!

Jelöltlista>>>

https://mtszsz.hu/hirek/uzemi-tanacsi-es-munkavedelmi-kepviselo-valasztasok-a-mav-fkg-kft-nel

Új üdülési kedvezmény ZSÓRY LIGET CAMPING & RESORT****

10% kedvezmény az MTSZSZ tagjaink a szállás és szolgáltatások árából. A promóciós kódot az udules@mtszsz.hu, illetve az +36 1 511 1804-es telefonszámom

A szállásról további részletek: https://zsorycamping.hu/