MTSZSZ HÍRLEVÉL 2023. év 7. hét

2023-02-13

 

Megbeszélésen vettek részt a MÁV-nál dolgozó MTSZSZ ügyvivők

A MÁV Zrt.-nél dolgozó ügyvivőink részére tartottunk megbeszélést, amelyen tájékoztatást tartott a vállalat Forgalmi és üzemeltetési igazgatója Pósalaki László is. Aki elmondta a szabály rendszerekkel kapcsolatos elvárásait (megtanulható, betartható, számon kérhető) szólt a külszolgálatok fontosságáról, a felesleges adminisztráció háttérbe szorításáról. A vizsgák életszerűsitéséről.

Szakszervezetünk elnöke a folyamatban lévő bértárgyalásokról, a VKF-n kötött megállapodásról, illetve a szakszervezeti kommunikációról tartott ismertetőt. Ügyvezető alelnökünk érdekvédelmi tevékenységünket és a tagtoborzás / tagmegtartás jelentőségét ismertette. 

A megbeszélésen résztvevők az MTSZSZ új szervezeti felépítéséről, az idei év programjairól is tájékoztatást kaptak.

 

Taggyűlést tartott az Ericsson tagcsoport

Buzásné Putz Erzsébet tájékoztatta a jelenlévőket a bértárgyalások jelenlegi állásáról. Egyezettek a tárgyalás további menetéről, valamint megbeszélték milyen álláspontot képviseljen a tárgyaló delegáció.

Kérdésként merült fel, a kollektív szerződés módosításának ügye is. Az MTSZSZ elnöke válaszában kifejtette, hogy az MTSZSZ nem kívánja a bért és a kollektív szerződést egyeben tárgyalni.

Felhívta a figyelmet a szervezkedés fontosságára és kérte tagjainkat, hogy beszéljenek a nem szervezett munkavállalókkal az összefogás fontosságáról, hisz minél többen vagyunk annál hatékonyabban tudjuk képviselni érdekeinket!

Dzama-Demjén László prezentációjában bemutatta az MTSZSZ jelenlegi felépítését szolgáltatásait, ismertette az új digitális tagkártya előnyeit. Az előadás: >>> itt letölthető

 

MTSZSZ fórum a VPE Kft.-nél dolgozó tagjaink számára

A Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.- nél dolgozó tagjaink számára érdekvédelmi fórumot tartottunk, ahol a vállalat átalakulása, a 2022. évi juttatások rendszere, az idei év bérfejlesztés, a jóléti juttatások, valamint a béren kívüli juttatások biztosítása szerepelt kiemelt témaként.

Szakszervezetünk a tagság észrevételeinek rendezésére konzultációt kezdeményezett a cégvezetésnél.

 

Sikeres választások a MÁV FKG Kft.-nél

Üzemi tanácsi és munkavédelmi képviselő választásokat tartottak a MÁV FKG Kft.-nél. A voksoláson a választásra jogosultak 71, 8 % vett részt, az üzemi tanácsi szavazatok esetében az MTSZSZ jelöltjei 12,5 %-os eredményt értek el, amely  2,5 %-al jobb, mint az elmúlt választáson elért eredmény.

A munkavédelmi képviselő választási eredmény alapján munkavédelmi képviselő lett az MTSZSZ jelöltje Révész Renáta. Köszönjük az MTSZSZ jelöltjeire leadott szavazatokat.

 

MTSZSZ Díjátadó Gála

2023. február 25-én szombaton 19.00 órai kezdettel ismét megrendezésre kerül az MTSZSZ Díjátadó Gála.
Helyszín:
Danubius Hotel Arena. További információ és jegyigénylés:+36 1 511 1804

Program:

Szórakoztató műsor keretében Palya Bea

Műsorvezető: Jaksity Kata