MTSZSZ HÍRLEVÉL 2023. év 9. hét

2023-02-27

 

MTSZSZ Díjátadó Gála - 27. Mérnök – Technikus Bál

A Díjátadó Gála fővédnöke Lázár János építési és közlekedési miniszter.

Idén 2023. február 25-én került megrendezésre az MTSZSZ Díjátadó Gálája, a 27.  Mérnök – Technikus Bál.

Miniszter Úr képviseletében megjelent Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár köszöntötte a résztvevőket, kiemelte a munkavállalók szerepének fontosságát.

A 2000-ben alapított díjakat, amelyek a kiemelkedő szakmai munka és érdekvédelmi tevékenység alapján nyerhetőek el, -  Buzásné Putz Erzsébet MTSZSZ elnök mellett Nagy Bálint közlekedési államtitkár , Dr. Pafféri Zoltán a MÁV-VOLÁN vállaltcsoport elnök-vezérigazgatója, dr. Mosóczi László a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, és Sulyok László az MTSZSZ ügyvezető alelnöke adták át.

2023-ban az Év technikusa Boda László a Tetra Pak Csomagológyártó Kft. gépmesteri feladatokat ellátó dolgozója, az Év Mérnöke díjat Tokaji Ferenc, a MÁV Zrt. békéscsabai csomópont forgalmi üzemmérnöke, az MTSZSZ-ért díjat Szabó Balázs, a MÁV-START Zrt. vezetőjegyvizsgáló munkavállalója kapta. Gratulálunk a díjazottaknak, a továbbiakban is számítunk kiemelkedő munkájukra!

 A svédasztalos vacsora után Palya Bea Prima-díjas és kétszeres Artisjus díjas énekesnő szórakoztatta a közönséget. Az éjféli tombola sorsolás során számtalan értékes nyeremény talált gazdára, az este folyamán a Leslie Music szolgáltatta a zenét az igazi báli hangulathoz és az önfeledt szórakozáshoz.

 

Az MTSZSZ elnöke Lázár János építési és közlekedési miniszterrel találkozott

Buzásné Putz Erzsébet MTSZSZ elnöke egyeztetést folytatott Lázár János építési és közlekedési miniszter úrral. A megbeszélés témája volt a MÁV-Volán csoport bérfejlesztésének problémája, a vasúti középvezetői réteg anyagi és erkölcsi megbecsülése.

Egyeztettek a szorosabb szakmai együttműködés formáiról, valamint a Vasúti Pályakapacitáselosztó Kft. további sorsáról.

Megállapodtak abban, hogy a továbbiakban rendszeres egyeztetést folytatnak a munkavállalókat érintő szakmai és foglalkoztatási kérdésekről.

 

Tárgyalás a VPE Kft.-nél

Az elmúlt héten tárgyalásokat tartottunk a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.- nél, a megbeszélés témája volt a cég jövőbeni feladatai és szervezeti struktúrája, a beszerzés összetett helyzete, a tavaly év végi juttatások rendezése, illetve a 2023. évi bérfejlesztés.

A kollektív szerződés megkötése, valamint az üzemi tanácsi és munkavédelmi képviselő választások is egyeztetésre kerültek.

 

Adó 1 % Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány számára

Segítsd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt, amelynek célja a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének hátrányos helyzetben lévő tagjainak és családjuknak a támogatása

Adószámunk: 18647615-1-42

(1087, Budapest, Kerepesi út 1-5)

Ha nem rendelkeztél még az szja 1+1%-áról, azt a bevallástól függetlenül a 2023. évben május 22-ig lehet megtenni!