Költözés előtt a MÁV-csoport legnagyobb székháza

2024-04-04

2024. március 28-án egy e-mailből tudták meg az érintett dolgozók, hogy Budapesten a Könyves Kálmán körúton lévő székházból április végéig el kell költözniük, de további részletek nem váltak ismertté.

A szakszervezetek azonnali tájékoztatást kértek a munkáltatótól.

A vállalatcsoport vezetése április 3-án tájékoztatta az érdekképviseleteket az Építési és Közlekedési Minisztérium döntéséről, miszerint a székház bérleti szerződése májusban lejár, és az nem kerül meghosszabbításra. Az érintett munkavállalók elhelyezésének megszervezése folyamatban van, kisebb Budapesten lévő székházakba, illetve a home office kiterjesztésének lehetősége ismét előtérbe került.

A székházban tagsággal érintett szakszervezetek aggodalmukat fejezték ki a kialakult helyzet miatt. Az itt dolgozó munkatársak irányítói, tervezői, szakértői, döntéselőkészítői feladatokat látnak el, akik meghatározzák, összehangolják a vállalat műszaki, gazdasági, értékesítési és humán feladatait. Ez a bizonytalan helyzet lehetetlenné teszi a felelős munkavégzést számukra.

Az érdekképviseletek kérték a munkáltatót a kérdés mielőbbi megnyugtató kezelésére, az érintettek folyamatos tájékoztatására, valamint levélben fordultak a tulajdonosi jogokat gyakorló Lázár János közlekedési és építési miniszterhez.

 

Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ)