MTSZSZ HÍRLEVÉL 2024. év 42. hét

Ágazati Párbeszéd Bizottsági ülésen vettek részt az MTSZSZ vezetői

Az idei évben újjá alakult a Vasúti Alágazati Párbeszéd Bizottság, amelynek az MTSZSZ az  alapító tagja. Október első hetében a koperi kikötőt tekintették meg a bizottság tagjai, megismerték a kikötő történetét, működését, a bejövő és kimenő hajók forgalmának nagyságát. Megtekintették a fejlesztéseket, amelyeknek köszönhetően még jelentősebb konténerforgalmat fog lebonyolítani. Előadások hangzottak el a Rail Cargo Carrier működéséről, a magyarországi intermodális terminálokról (a soproni GYSEV terminál, az eperjeskei Záhony-Port terminál) a BILK-ben zajló munkafolyamatokról, továbbá az európai és a magyarországi minimálbér helyzetéről.

Szolidaritás és érdekvédelem

Tagjaink a jobb munkakörülmények és az élhetőbb bérek kialakításában is számíthatnak segítségünkre. Minden tagunk már a belépés napján ingyenesen veheti igénybe a jogsegélyt és a jogi tanácsadást, valamint számos hétköznap élvezhető előnyre is szert tehet. Szakszervezetünk a versenyszféra legnagyobb vállalatainál, és több közszolgáltatást végző cégnél is ellátja a dolgozók érdekvédelmét.

Legyél Te is tag: https://mtszsz.hu/tagsag-regisztracio/

Szűrővizsgálatok a Közlekedéstudományi Intézetben

Az MTSZSZ mindenki számára ingyenes szemészeti és fogászati vizsgálatot szervezett a Közlekedéstudományi Intézetben. A vizsgálatokra az időpontok percek alatt megteltek, ezért a következő hetekben ismét lehetőséget fogunk biztosítani a többiek számára. A vizsgálatok után szükség esetén az MTSZSZ tagok kedvezményesen vásárolhattak szemüveget, illetve jelentkezhettek fogászati kezelésekre.

Október 7-e a Tisztes Munka Világnapja

Az elmúlt héten, október 7-én a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) által kezdeményezett Tisztes Munka Világnapjára emlékeztünk. A szakszervezetek folyamatos küzdelmet folytatnak a munkavállalók érdekében a tisztességes bérekért és munkakörülményekért.

Kirándulás a Hortobágyra

A kecskeméti SMP gyárban dolgozó tagjaink október 12-én hortobágyi kiránduláson vettek részt, ahol csárdalátogatás, pusztai lovaskocsikázás, valamint a ménes megtekintése is része volt a programnak.